REKLAMI GEÇ

Demir: Koca Mektep Denizli Lisesi olarak kalacak

Demir: Koca Mektep Denizli Lisesi olarak kalacak

CHP Milletvekili Aday Adayı Adil Demir, Denizli Lisesi’nin Büyükşehir Belediyesi binasına dönüştürülmesine karşı çıkarak, “Koca Mektep, Denizli halkının Koca Mektebi olarak kalacaktır” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2015 Pazar, 11:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir dahaki ziyaretimizi tarihi binaya yapacağız” sözleri, Denizli Lisesi ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. CHP Milletvekili Aday Adayı Adil Demir, halkın malı olan bir yerin teşkilat binasına dönüştürülmek istendiğini öne sürdü.

 “Her gelişinde bu kenti sıkıyönetim koşullarına mahkum eden zihniyet yine iş başında. Bu kez sadece gelmekle yetinmiyor, halkın malını elinden alıp kendine teşkilat binasına dönüştürmek istiyor. Bu zihniyet kabul edilemez” diyen Demir, şunları kaydetti:

 Hangi partiden olursa olsun, hangi inanış ve kültürden gelirse gelsin, Denizli Lisesi binası, namı diğer Koca Mektep, tüm hemşehrilerimizin, hepimizin ortak belleği, kentimizin ortak değeridir. Kız Meslek Lisesi ile başlayıp Endüstri Meslek Lisesi’nin tarihi taş yapılarını yıkmaya uzanan bu zihniyet, şimdi de Denizli Lisesi’nin yeri doldurulamaz kentsel kültür değerine göz dikmiş bulunmaktadır.

 Ancak, Erdoğan bilmeli ki,Koca Mektep, Denizli halkının malıdır.Sıralarında kalem ve silgi kaydırdığımız, bizleri bu günkü hayata hazırlayan o tarihi yapıyı bir partinin genel merkezi gibi kullanmaya kimsenin gücü yetmez.Henüz okul hatıralarımızın belleklerde silinmediği bir dönemde, o hatıralar bilinmelidir ki şimdi daha canlı ve daha direngen olacaktır.Koca Mektep, Denizli halkının Koca Mektebi olarak kalmalıdır, kalacaktır.Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

ADİL DEMİR KİMDİR?

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Sırakapılar Mahallesi Saltak Caddesi Umut Apt. No: 64 Kat:3/6  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 532 4616250 - 0 533 5451000
Web: http://www.adildemir.com.tr

re_facebookre_twitterre_instegram

ADİL DEMİR’DEN MEKTUP VAR