REKLAMI GEÇ

CHP’NİN GÖNÜLLÜ ASKER’İ

CHP’NİN GÖNÜLLÜ ASKER’İ

Son iki yılda neredeyse tüm partilileri kapı kapı dolaşan CHP milletvekili aday adayı Ali Asker Kantürk, “milletin askeri” olmak için destek istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2015 Salı, 13:29

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ön seçim için geri sayım başladı. 29 Mart’ta Denizli’deki 15 bine yakın üyenin katılımı ile gerçekleşecek ön seçim milletvekili sıralamasını belirleyecek. Aday adayları arasındaki yarış sürerken son dönemde öne çıkan isimler de oldu. 

Denizli’de 25 yıldır siyasi mücadele veren Ali Asker Kantürk de bu isimlerden biri.
Kendisini ‘CHP’nin şahlanışa güç katmak için elini taşın altına koymuş bir millet neferi’ olarak tanımlayan Kantürk, renkli kişiliği ile dikkat çekiyor.

MADEN MÜHENDİSİ AMA…
Maden mühendisliği eğitimi almasına rağmen pek çok alanda başarılı faaliyetler gösteren Ali Asker Kantürk, tamirci çıraklığından iş adamlığına yönelen ilginç bir hayat öyküsüne sahip. Gençliğinde küçük sanayide çıraklık yapan Kantürk, dil ve ekonomi eğitimi için gittiği İngiltere’de lokantada garson olarak da çalışmış ve hatta bir dönem minibüs şoförlüğü de yapmış. Bilgisayarlar üzerine de uzmanlığı bulunan Ali Asker Kantürk, program yazılımı, işçi sağlığı ve güvenliği, ulaşım gibi konularda uzmanlaşmış bir isim.

SPORUN VE SANATIN İÇİNDE
Lise yıllarında yaptığı resimlerle sergiye katılan Kantürk, judoda ise Cumhuriyet Kupası kaldırmış ve Türkiye üçüncülüğü elde etmiş bir sporcu. Özellikle doğa sporlarına ilgisi ile bilinen CHP’li milletvekili aday adayı, aynı zamanda bağlama ile Anadolu ezgilerini çalmayı da çok seviyor. Kantürk’ün yamaç paraşütü ile atlama sertifikası da bulunuyor.

O ŞİMDİ İŞ ADAMI
Denizli’de cam sektöründe faaliyet gösteren Kantürk, bilgi ve becerisini çalışma azmi ile birleştirerek İzmir’de mürekkep ham maddesi üreten bir fabrikanın yanı sıra İstanbul’da çelik ithalat ve ihracatı gerçekleştiren bir şirketlerle, ekonomi alanında önemli hizmetler veriyor.  Almanya, İran ve Azerbeycan’daki irtibat ofisleri de dahil toplam 178 emekçiye iş veren Kantürk, Cumhuriyet Halk Partisi’nde de çalışmaya en tabandan yanı gençlik kollarından başlamış bir nefer.

DENİZLİ’NİN DERTLERİNİ İYİ BİLİYOR
Denizli’de son iki yılda tüm partililer ile tanışmak için kapı kapı dolaşan, gittiği her yerde kentin sorunlar envanterini tutan bu girişimci siyasetçi, bilgi ve birikimini Denizli için kullanmak istiyor. Milletvekili olarak Denizli’nin Ankara’daki beyni olmayı düşleyen Ali Asker Kanturk, “Dünün ve günümüzün kötümserliği yerine yepyeni bir sayfa açmak gerekiyor” diyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı