REKLAMI GEÇ

CHP Denizli’de mor devrim

CHP Denizli’de mor devrim

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yapılan ön seçim kelimenin tam anlamıyla aday adayları arasında büyük bir çekişmeye sahne oldu. Kadın adayların ‘mor devrim’ yaptığı ön seçimde kadın adaylar Melike Basmacı ve Gülizar Biçer Karaca erkek rakiplerini geride bırakarak seçilebilir sıralara yerleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2015 Pazartesi, 10:50

Denizli hafta sonu CHP’nin, kentin 18 ayrı merkezinde gerçekleştirdiği ön seçimlerini konuşuyor. Üyelerin hakim nezaretinde oy kullanarak 7 kişilik milletvekili sıralamasına karar verdiği demokrasi sınavında iki kadın aday ön plana çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle kadın adaylara yönelik pozitif ayrımcılık hedefinin, Denizli’deki ön seçim sonuçlarına etki yaptığı gözleniyor.

CHP’de ön seçimden çıkarak 7 kişilik listeye girmek için 23 aday adayı yarıştı. Adaylardan 18’i erkek, 5’i kadındı. Ön seçim öncesi favoriler arasında gösterilen Melike Basmacı ve Gülizar Biçer Karaca, erkek üyelerin ezici bir yoğunlukta olduğu ön seçimde birçok önemli erkek adayı geride bırakmayı başararak mor* devrim yaptı

BASMACI ZİRVEYE YERLEŞTİ
2011’de gerçekleştirilen ön seçimlerde de yarışan Basmacı ve Karaca, 7 kişilik aday listesine girebilmişlerdi. Kayhan, CHP’nin Denizli’deki en köklü siyasetçisi konumundaki Adnan Keskin’in ardından en yüksek ikinci oyu almış, 2. Sıranın kontenjana ayrılması nedeniyle seçimlere partisinin 3. Sıra adayı olarak katılmıştı. Basmacı bu kez seçimlerde en yüksek oyu alan isim oldu.

KARACA 2 SIRA TIRMANDI
Gülizar Biçer Karaca 2011 ön seçiminde Adnan Keskin, Melike Basmacı, Adil Demir ve Kazım Arslan’dan sonra en çok oy alan 5. isim olmuştu. 2015 Genel Seçimleri için yeniden adaylığa soyunan ADD Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, hem aldığı oy sayasını, hem oranını arttırarak 3. Sıraya yükseldi. Bir önceki seçimlerde gerisinde kaldığı Adil Demir’i geçerek 3. sıraya yerleşen Karaca, milletvekilliği ihtimali bulunan bir sıraya oturdu.

Mor: Genelde uluslar arası platformlarda kadınların dayanışma rengi olarak simgelendiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı