REKLAMI GEÇ

Arslan: Anayasayı tanımayan bakan olur mu?

Arslan: Anayasayı tanımayan bakan olur mu?

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, “Anayasayı tanımıyorum” diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı eleştirdi. “Anayasayı tanımayan bakan olur mu?” diye soran Arslan, “Mevcut iktidar kafasında demokrasiyi bitirmiş” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2015 Perşembe, 13:33

CHP milletvekili aday adayı Av. Kazım Arslan, ön seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve mahalle gezilerine devam ediyor.

Ziyaretlerde İçişleri Bakanının tutumunu eleştiren Arslan, “Mevcut iktidar kafasında demokrasiyi bitirmiş. İktidara gelirken ülke için ileri demokrasi hedefi koyduğunu söyleyen zamanın Başbakanı Erdoğan geldiği noktada demokrasiyi unutmuş hatta anayasayı askıya almıştır. İç güvenlik yasası ile polis devleti olma yolunda büyük çaba sarf eden mevcut iktidar, İç İşleri Bakanı Efkan Ala’nın ‘Anayasayı tanımıyorum’ sözleriyle sonunda baklayı ağzından çıkardı” dedi. 

Siyasi İktidar olmak üzere, tüm bakanların bu Anayasayı uyma zorunluluğu, sorumluluğu ve görevi olduğunu hatırlatan Arslan, “Anayasayı İç İşleri Bakanı tanımaz ise, vatandaş hiç tanımaz. O zamanda ülkede kargaşa ve kaos olur. İşte buna CHP olarak müsaade etmeyiz ve karşısında dimdik dururuz” diye konuştu.

“7 HAZİRAN’DA SANDIĞA GÖMÜLECEKLER”
CHP iktidarında, yok edilmek istenen demokrasinin tekrar tesis edileceğini, tahrip edilen tüm demokratik kurum ve kuruluşların yerli yerine oturtulacağını vurgulayan Arslan, “Demokrasinin olmazsa olmaz kuvvetler ayrılığı ilkesi işletilecektir. İktidar uyguladığı politikalarla demokrasiyi tahrip ettiği gibi, içte ve dışta barışı bozmuş, Türkiye’yi yalnızlaştırmıştır. Son zamanlarda uygulanan tüketim, borçlanma ve ithalatla büyüme ekonomisi tıkanmış, ekonomiyi çıkmaza sokmuştur. Mevcut İktidar Toplumu benden olanlar olmayanlar diye bölmüş, kutuplaştırmış ve germiştir. Bütün bu sorunların çözüm adresi CHP’dir. Anayasa ve yasalar değiştirilinceye kadar buna uyan bir CHP iktidarı 7 Haziran seçimlerinde iş basına gelecektir. Halkımız bütün bunların farkındadır, sandıkta mevcut iktidara bir ders verip CHP’yi iktidara taşıyacaktır. Halk, demokrasiyi yok eden, Anayasayı tanımayan bu iktidarı 7 Haziran’da sandığa gömecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM

MİSYONUM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi Belediye arkası 835. Sokak  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 258 265 76 06
Faks: 0 258 265 76 07
Cep: 0 532 217 38 48

re_facebookre_twitterre_instegram