REKLAMI GEÇ

150 yıllık kavak ağacına koruma

150 yıllık kavak ağacına koruma

Acıpayam’ın Darıveren Mahallesi’nde devrilmek üzere olan 150 yıllık kavak ağacı, özellikle yaşlı vatandaşların “anılarımız var koruyun” çağrısı üzerene, Belediye tarafından koruma altına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2015 Cuma, 09:29

Ağaç kesimleriyle sık sık haberlere konu olan Acıpayam Belediyesi, bu kez bir ağacın kurtarılması için çalışma başlattı. İnceleme gezisi için Darıveren’e giden Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ile görüşen vatandaşlar, yıkılmak üzere olan 150 yaşındaki kavak ağacını gösterip, kurtarılmasını istedi.

Bu talep üzerine harekete geçen Acıpayam Belediyesi, ağacın bakımını gerçekleştirerek koruma altına aldı. Belediye Başkanı Şevkan, “Mahalle ziyaretimizde, özellikle yaşlı vatandaşlar ricada bulundu. 150 yıllık kavak ağacının korunmasını istedi. Bizlerde bu konuyu ekiplerimize ileterek, gerekli incelemeleri yaptırdık. Sonra da kavak ağacını koruma altına aldık. Yapılan kontroller kapsamında, kavak ağacının kuru ve hastalıklı dalları budandı, gövde kısmındaki çürük kısımlar da temizlendi. Kurumaya yüz tutmuş olan kavak ağacını yeniden canlandırdık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı