REKLAMI GEÇ

25 yıllık hastalığından 40 dakikada kurtuldu

25 yıllık hastalığından 40 dakikada kurtuldu

Özel Denizli Tekden Hastanesi Göz Sağlığı Polikliniği’nde, 40 yaşındaki Nahit Oktar yapılan cerrahi uygulama ile sağ gözünde 25 yıl önce kendiliğinden oluşan şaşılıktan (Göz Kayması) kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2014 Perşembe, 14:46

Ameliyatı gerçekleştiren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Nurullah Keskin, ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, Nahit Oktar’ın 3 gün içinde sağlığına kavuştuğunu söyledi. Op. Dr. Keskin, “Gizli kayma ülkemizde sık rastlanan bir göz hastalığıdır. Her iki göz açıkken birleştirici bir mekanizma ile beyin gözlerin paralel durmasını sağlar. Ancak gözlerden biri kapatıldığında bu mekanizma bozulur ve kapatılan gözde kayma oluşur. Bu tip durumlarda hasta genellikle kaymanın farkında değildir ve gözlerde yorgunluk hissi, kızarıklık, ağrı, kuruluk hissi ve baş ağrısı gibi şikâyetlerle başvurur. Eğer hastada bir görme kusuru da var ise bu şikâyetler daha erken ortaya çıkar. Özellikle yakın okuma sonrasında hasta baş ağrısından şikâyetçi olur. Gizli şaşılık uygun gözlükler ve ortoptik (özel aletlerle) egzersizlerle tedavi edilebilir” dedi.

ic-1ŞAŞILIK TEDAVİSİ
Op. Dr. Nurullah Keskin, şaşılığın birçok nedenden kaynaklandığı için tedavinin de kişiden kişiye farklılıklar gösterdiğini vurgulayarak, “Şaşılık her yaşta tedavi edilebilir bir göz problemidir. Şaşılık Ameliyatı, eğer şaşılığı görme kusuru yokken gözlükle yok edilmiyorsa ya da gözlük kusuruna bağlı bir şaşılık yoksa ameliyat bu durumlarda yapılmalıdır. Kas felcine veya sinir felcinden dolayı ortaya çıkmış şaşılık durumunda belli bir süre sistemik bir takım hastalıklar ya da bunu ortaya çıkaran durumlar ortadan kaldırıldıktan sonra, süre olarak 6 ay bekledikten sonra ameliyata başvurulabilir. Gözlük kullanımı ile de şaşılık düzeltilmiyorsa ameliyata başvurulabilir” dedi.

Eskisinden daha iyi gördüğünü ifade eden Nahit Oktar, “Gözlerim daha iyi görecek, dengesini daha iyi kuracak ve her şey daha net olacak umuduyla ameliyat olmaya karar verdim. Şu an hem dış görünüş olarak daha sağlıklıyım hem de gözlerimin görme kalitesi daha yüksek” diye konuştu.

40 dakika süren süren ameliyatın ardından göz sağlığına kavuşan Nahit Oktar, görmede sıkıntı yaşamadığını ve net görebildiğini belirterek Op. Dr. Nurullah Keskin ve ekibine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı