REKLAMI GEÇ

Acıpayam Çanakkale Şehitlerini Andı

Acıpayam Çanakkale Şehitlerini Andı

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde, Çanakkale Şehitleri düzenlenen törenle anıldı. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Denizli Zaferi’nin 99. yıldönümü programı, şehitlikte ve Talip Özkan Konferans salonunda gerçekleşti.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2014 Çarşamba, 09:20

Acıpayam’da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Kaymakam Uğur Kalkar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Şehit Aileleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Daire ve Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlikte yapılan ilk programda öğrenciler Çanakkale ile ilgili şiirler okudu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, tören kıtası şehitler anısına üç el saygı atışı yaptı.

Şehitlikteki törenin ardından program, Talip Özkan Konferans salonunda devam etti. Buradaki programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül yaptı. Daha sonra Acıpayam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, tiyatro gösterisi sergilendi. Ayrıca öğretmenler tarafından oratoryo sergilendi.
dehizli-acipayam-sehitleri-anma-ic

Kaymakam Uğur Kalkar tören sonrasında şehit ailelerine öğle yemeği verdi. Uğur burada yaptığı konuşmada, ” Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümünde, vatanımızın ve milletimizin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı