REKLAMI GEÇ

Acıpayam heyeti Almanya’dan döndü

Acıpayam heyeti Almanya’dan döndü

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Engellilerin Meslek Eğitimleri” isimli proje kapsamında, 17   katılımcı Almanya’ya giderek,engellilere yönelik çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2014 Salı, 15:52

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’’nün hazırladığı “Engellilerin Meslek Eğitimleri’ isimli projede, Acıpayam Kaymakamlığı, Acıpayam Belediyesi,Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Acıpayam L.D.B. Mesleki Eğitim Merkezi, Acıpayam Engelliler Derneği, Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği ve Acıpayam Ticaret Odası yerel ortak olarak yer aldı.

Proje çerçevesinde Almanya’ya gerçekleştirilen 12 günlük programda çeşitli şehirlerde engelli atölyeleri, her türdeki engelli okulları, engelli iş okullarını ziyaret ederek,çalışmalar ve eğitim sistemini inceleyen Acıpayam Heyeti, Almanya’nın sosyal yapısı, sosyo-ekonomik durumu, kültürel yapısı, günlük yaşam ve eğitim sistemi hakkında da bilgilendirildi.
Proje değerlendirme sonucu hakkında bilgi veren Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, Almanya’da yaşayan engellilere,engellerin olmadığı sonucuna ulaşıldığını vurguladı.

Engellinin özür derecesine göre istihdam alanları oluşturulduğu, yeterlilikleri gözlenerek işe yerleştirme yapıldığı, engel derecesine bakılmaksızın her bireyin iş ve hizmet üretimine katkı sağladığını gözlemlediklerini anlatan Selçuk, “Engelli bireylerin iş yerlerinde, alış-veriş merkezlerinde ve toplu taşıma araçlarında hiçbir zorlukla karşılaşmadan rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürdüğü tespit edildi” dedi.
denizli-acipayam-almanya-gezisi-h

Selçuk, İŞKUR düzeyinde hizmet veren mesleki yönlendirme merkezlerinde gençlerin iş hayatına atılmadan seçecekleri meslekle ilgili 3 aşamalı testten geçirildiğini, böylece meslekleri daha yakından tanıyabildiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı