REKLAMI GEÇ

Acıpayam-Suçatı’da 4 mezarlık taşınacak

Acıpayam-Suçatı’da 4 mezarlık taşınacak

Acıpayam’ın Suçatı Mahallesi yakınlarında yapılacak baraj nedeniyle dört mezarlık sulara gömülecek. Acıpayam Mal Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, söz konusu yerde yakınlarının mezarları bulunanların taşınma için başvuruda bulunması istendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 09:39

Acıpayam’da, Dalaman Çayı üzerine kurulacak Sami Soydam-Sandalcık HES Barajı için çalışmalar sürerken, Suçatı Mahallesi’nde  bulunan dört ayrı mezarlık, inşaat sahasında kaldığından kamulaştırıldı. Bu da mezarların sular altında kalmasını gündeme getirdi.

MEZAR SAHİPLERİNE ÇAĞRI
Acıpayam Mal Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Suçatı Mahallesi’ndeki 14 bin 534, 1.958, 674 ve 159 metrekarelik dört mezarlığın baraj gölü sahasında kaldığından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 22 Nisan 2014 tarih ve 4986-21 sayılı kararıyla kamulaştırılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu mezarlıklarda yakınlarının mezarları bulunanlara “Söz konusu mezarlıklarda bulunan mezarların naklini isteyenlerin, 30 Mart 2015 tarihine kadar idaremize veya Suçatı Muhtarlığına başvuruda bulunması gerekmektedir” çağrısı yapıldı.

630 YILLIK ŞEHİTLİK VAR
Cami Yanı Heyet Sorumlusu Esen Balaban ise, yapılacak başvurular için iki nokta oluşturulduğunu, su altında kalacağı ifade edilen mezarlıklarda kaç mezarın bulunduğu ile ilgili kesin bir bilgi olmadığını söyledi.

“Bize ilk gelen bilgide, 680 metre kotunun altında kalan mezarların taşınacağı bildirilmişti. Ancak şimdi tamamının taşınması yönünde çalışma yapılıyor. Vatandaşlar bu konuda belirsizlik yaşıyor.  O nedenle kaç adet mezarın taşınacağı bilinmiyor.  Sular altında kalacak olan mezarlar arasında 630 yıllık şehitlik var. Bunun korunmasını istiyoruz” diyen Balaban, şunları kaydetti:

“Büyükşehir Belediyesi, etüd çalışmaları yapıyor. Ancak, hangi bölgelerin taşınacağı konusunda hala belirsizlik yaşanıyor.  Bugüne kadar bana 50 vatandaşımız isim yazdırdı.  30 Mart’tan sonra mezarların taşınması için bedel alınacak. Köy halkının durumu ortada. Korkarım ki birçok mezar sular altında kalarak kaybolacak.”

 

 

 

Yorumlar

Mehnet   -  Bağlantı 10 Ekim 2015, 22:28

Çocukluğumun geçtiği güzel vadimizi mahvedecek siniz istemiyoruz baraji

ibrahim   -  Bağlantı 14 Mart 2015, 12:08

üzücü bir hes için bazılarının gönlü hoş olması için yapılacak barajama 650yılönce ve sonra ölen insanların rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok 2mkrelik çukuruda çok görmeyin başka yer kalmadımı?? BAKALIM onlarıda öbür dünyada YATACAK YERİ OLACAKMI.!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı