REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da kirlilik tepkisi

Acıpayam’da kirlilik tepkisi

Acıpayam’da Dalaman Çayı’nın kirletilmesine tepkiler artarak sürüyor. Geçtiğimiz hafta çayın koyu yeşil bir görünüme bürünmesi üzerine seslerini yükselten Acıpayamlılar çözüm istemiş, Denizli Valiliği’nden de konuyla ilgili hem açıklama, hem de uyarı gelmişti. Açıklamaların tatmin etmediği Acıpayamlılar çayın yanında toplandı, bir kez daha kirliliğin önlenmesi için çağrı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2016 Çarşamba, 17:26

Uzun süredir yaşanan kirlilik nedeniyle tüm dikkatlerin çevrili olduğu Dalaman Çayı’nda bugün ciddi bir hareketlilik vardı. Geçtiğimiz haftadan bu yana koyu yeşil bir görünüme bürünen ve kirliliği hat safhaya ulaşan Dalaman Çayı’na dikkat çekmek için bir araya gelen Acıpayamlılar tepkilerini bir kez daha dile getirdi.

acipayam-dalaman-cayi-tepki-2

Dalaman Çayı’nda yaşamın her geçen gün biraz daha yok olduğunu belirten vatandaşlar kirliliğe dikkat çekti, yetkilileri göreve çağırdı. Son dönemlerin en kirli sürecinin yaşandığını belirten vatandaşlar, “Dalaman Çayı’nı hiç bu kadar kirli görmemiştik. Yapılan onca uyarıya ve bizim çabalarımıza rağmen kirlilik azalmıyor, aksine artıyor. Bununla ilgili yapılan açıklamalar da bizleri tatmin etmiyor. Bir an önce Dalaman Çayı’nın kurtarılması gerekiyor. Balık ölümleri hızlandı, diğer canlılar da bölgeyi terk etti. Böyle devam ederse, Acıpayam’ın can suyu olan Dalaman Çayı, Acıpayam’ın sonunu getirecek” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

acipayam-dalaman-cayi-tepki-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı