REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da vatandaşlar isyanda

Acıpayam’da vatandaşlar isyanda

Acıpayam’ın Corum Mahallesi’nde vatandaşlar hazine arazisinde bulunan bir tepede izinsiz çalışma yapıldığı ve kayaların parçalandığını belirterek, “Yakında tepe üzerimize düşecek. Can kaybı yaşanmadan sesimizi duyun, bu çalışmaya son verin” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2016 Cuma, 10:12

Acıpayam’ın Corum Mahallesi’nin üst kesiminde bulunan hazineye ait bir arazide yapılan çalışma çökme tehlikesini de beraberinde getirince mahalle sakinleri ayaklandı.

Yamaçta kurulan Corum Mahallesi’nin üst kısmında bulunan DSİ kanallarının yakınındaki tepede izinsiz kazı yapan müteahhidin iş makineleriyle kayaları parçaladığını belirten Mahalle Muhtarı Yaşar Hare, tehlikeyi ortadan kaldırmak için yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi.

İZİNSİZ ÇALIŞMAYI DURDURUN
“Tepe üzerimize yıkılınca mı geleceksiniz?” diye soran Muhtar Hare, “Mahallemizin hemen üstünde bulunan hazine arazisinde bizden habersiz bir çalışma yapıldığını gördük. Yassıhüyük Mahallesinde kanal çalışması yapan müteahhit iş makinesi getirerek buradaki kayaları parçalıyor. Diktiğimiz meyve ağaçlarını yıkıyor. İzinsiz çalışmanın durdurulmasını istedik, ancak olumlu yanıt alamadık” dedi.

BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALDI
Çalışmalar ile birlikte bölgede çökmelerin başladığını belirten Hare, önce müteahhidi uyardıklarını, ardından da resmi girişimlere başladıklarını söyledi. Hare, “Acıpayam Belediyesi’ne, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Konuyulu Sulama Birliği ve DSİ’ye aktardık. Ancak, hiçbir olumlu sonuç elde edemedik. Sesimizi kimse duymadı” dedi.

denizli-acipayam-corum-mahallesi-1

BU KÖY SAHİPSİZ Mİ?
Mahalle azası Recep Tekin de çalışma yapılan bölgede heyelan olmasın diye yıllar önce ceviz, armut, badem ve dut ağaçları diktiklerini belirterek, şimdi bu ağaçların yok olduğunu ifade etti. Tekin, “Buna dur diyen biri yok mu? Bu köy sahipsiz mi?” diye sordu.
(Kaynak: acıpayamgazetesi.com)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı