REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı çiftçiyi korkutan manzara

Acıpayamlı çiftçiyi korkutan manzara

Acıpayam’ın Yassıhöyük Mahallesi’ndeki yer hareketliliği görenleri şaşkına çevirdi. Metrelerce derinlikteki obruğun tehlike yaratmaması için belediye zabıtası şerit çekerek önlem aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2015 Perşembe, 13:13

Acıpayam’ın Yassıhüyük Mahallesi’nde bir tarlada obruk oluştu. Çöğürlüburun mevkisinden geçenler, tarladaki obruğu görünce şaşkına döndü. Haber verilmesi üzerine de Acıpayam Belediyesi zabıta görevlileri, obruğun bulunduğu yere giderek şerit çekti.

Bu arada, tarlaya gelenlerin merakla obruğa yaklaşıp derinliğine bakabileceklere karşı şeritli uyarı önlemi alan zabıta görevlileri, kendileri tehlikeyi hiçe sayan bir yaklaşım sergiledi. Olası bir çöküntüde hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabileceklerini düşünmeden derinliğini tahmin edebilmek için obruğa taş attılar. Tarladaki obruğun meydana geliş nedenini belirlemek üzere bir araştırma yapılması bekleniyor.

acipayam_obruk-ic

OBRUK NASIL OLUŞUR?
Yer altı suyunun karbondioksit ile birleşimi sonucu karbonik asit meydana gelir. Karbonik asidin kireç taşının yoğun olduğu toprakları zamanla çözmesiyle yer altında mağaralar oluşur. Daha sonra mağara üzerindeki toprağın çökmesiyle de oluşan derin çukurlar “obruk” olarak adlandırılıyor.

Kaynak: Acıpayamgazetesi.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı