REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı kaptanlık belgesi aldı

CHP İl Başkanı kaptanlık belgesi aldı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce açılan kursa katılan CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu ve bazı partililer, ”amatör kaptanlık belgesi” aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2014 Çarşamba, 12:49

Türkiye genelinde “Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu” düzenleme yetkisine sahip üç merkezden birisi olan Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi’nun açtığı son kursa 48 kişi katıldı. Katılımcılar arasında CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu ile parti üyesi İsmail Akbaba, Ali Osman Horcum ve Onur Dayıoğlu da yer aldı.

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, farklı alanlarda açtıkları çok sayıdaki kurslardan birçok vatandaşın yararlandığını, “Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu”nda bunlardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Söz konusu kursu Denizcilik Müsteşarlığı ile yapılan protokol çerçevesinde düzenlediklerini bildiren Selçuk, “Türkiye genelinde bu kursları açan 3 Halk Eğitim Merkezinden biriyiz. Son kursumuza 48 kursiyerimiz kayıt yaptırdı. Kursiyerlere Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerince 40 saatlik bir eğitim verildi. Kurs sonunda Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri gözetiminde yapılan online sınavda 38 kişi başarılı oldu ve sertifika almaya hak kazandı” dedi.
ic

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılan online sınavın yapıldığı sınav merkezini ziyaret eden Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay ise, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 80 farklı alanda bir çok kurs açmış durumda. Bu kurslarımıza yaklaşık 8 bin 600 kişi kayıt yaptırdı. Farklı alanda açılan kurslardan bir tanesi de Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık kursu. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı alan adaylar uzunluğu 24 metreye kadar tekneleri kullanabilecekler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı