REKLAMI GEÇ

ADB’nin kitap kampanyası tamamlandı

ADB’nin kitap kampanyası tamamlandı

Acıpayam Dernekler Birliği’nin başlattığı kampanyada toplanan kitap, kırtasiye, bilgisayar, fotokopi makinesi, yazıcı bağışlar Acıpayam Eskiköy İlk ve Orta Okulu’na törenle teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2017 Pazartesi, 11:46

Acıpayam Dernekler Birliği’nin organizasyonuyla tamamlanan kitap toplama kampanyası için sembolik bir tören düzenlendi.

Törene, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Garnizon Komutanı Binbaşı İsmail Güdül, Acıpayam Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Prof. Dr. Turgut Tok, Doç Dr. Devrim Alkaya, Acıpayam Dernekler Birliği’ni oluşturan Derneklerin başkan ve üyeri, Eskiköy İlk ve Ortaokul müdür ve öğretmenleri katıldı.

Öğrencilere hediyelerinde takdim edildiği günde duygusal anlar yaşandı. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay ve Prof. Dr. Turgut Tok birer konuşma yaptılar.

Törenden sonra grup topluca Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan’ın davetlisi olarak Acıpayam Gölcük’teki Beşoluk bölgesinde düzenlenen yemeğe katıldı.

DALAMAN ÇAYI VE TAŞKIN DEDE TÜRBESİ
Dalaman Çayı’nın kirlilik durumunu da yerinde tespit eden grup daha sonra Acıpayam Alaattin Mahallesi’ndeki Taşkın Dede Türbesi’ni ziyaret etti.

Burada Prof. Dr. Turgut Tok, Taşkın Dede Türbesi’nin önemi ve tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Türbe yapısındaki olumsuz görüntüler konusunda yetkili olan Büyükşehir Belediyesi ile girişimde bulunma kararı alındı.

Taşkın Dede Türbesi’nin çatısının aktığı ve türbenin bulunduğu ortamın ıslak ve halı ve kilimlerin ıslak olduğu görüldü. Önceki yıllarda tamamen Alaattin halkından toplanan yardımlarla yapılan türbenin, Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle bakımının aksatıldığı ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı