REKLAMI GEÇ

Acıpayam Alcı’da halk kuduz nedeniyle diken üstünde

Acıpayam Alcı’da halk kuduz nedeniyle diken üstünde

Acıpayam’da, tilkinin ısırdığı Hasan Hüseyin E.’nin kuduz nedeniyle hayatını kaybetmesi, vakanın meydana geldiği Alcı Mahallesi’nde tedirginlik yarattı. Önlem olarak, kuduzdan ölen kişinin yakınları ve onunla temas edenler aşılama programına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2016 Pazartesi, 09:33

Alcı Mahallesi’nde oturanlar diken üstünde. Bunun nedeni de tilkinin ısırdığı Hasan Hüseyin E.’nin, kaldırıldığı Servergazi Devlet Hastanesi’nde kuduz hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmesi. Bu vakanın dışında da bazı koyun ve keçi ağıllarına tilkilerin saldırması, başka kuduz vakası şüphelerini de beraberinde getirdi.

AŞILAMA BAŞLADI
İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Alcı’da görülen kuduz vakası üzerine gerekli önlemlerin alındığını, ölen Hasan Hüseyin E.’nin ailesi, yakın çevresi ve hastalık sırasında onunla temas edenlerin aşı programına alındığını, aşının 5 doz olarak uygulanacağını ifade etti.

HAYVANLAR DA AŞILANIYOR
Bu arada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de Alcı Mahallesi’nde kedi ve köpeklerden başlayan aşılamayı sürdürüyor. Bu kapsamda, mahalledeki küçük ve büyükbaş hayvanlara da önlem olarak aşılama yapılacak.

denizli-tilkinin-saldirdigi-adam-vefat-etti-acipayam-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı