REKLAMI GEÇ

Acıpayam MYO’da akademik açılış

Acıpayam MYO’da akademik açılış

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun 2013-2014 akademik yılı törenle açıldı.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2013 Salı, 11:48

Okul konferans salonunda gerçekleşen törene Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, ilçe kaymakamı Uğur Kalkar, ilçe belediye başkanı Hulusi Şevkan, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Kenan Çoyan, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulu tanıtan sunum yapıldı.

Açılışta ilk söz alan Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, okulun aktif olarak 2011 -2012 akademik yılında eğitim öğretime başladığını belirterek, programlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tok, ek kontenjanlarla birlikte öğrenci sayısının 208’e ulaştığını belirterek, her yıl bu sayının artacağını söyledi.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, yüksekokulun bugünlere gelmesinden dolayı büyük sevinç duyduklarını belirterek, belediye olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Acıpayam’ın eğitimle ön plana çıkan bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Uğur Kalkar, bu başarıyı yüksekokul ile daha üst seviyelere çıkaracaklarını söyledi. Yüksekokulun ilçeye eğitimin yanında ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda büyük katkısının olduğunu ifade eden Kalkar, Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nu Türkiye’de en iyi yüksekokullar arasında görmek istediklerini vurguladı.

Kısa bir müzik dinletisinin ardından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı açılış konuşması ve açılış dersi için kürsüye çıktı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Acıpayam’da okuduğunu belirten Rektör Bağcı, Acıpayam’ın eğitime büyük önem verdiğini ve birçok bilim insanının bu topraklardan çıktığını söyledi. Öğrencilerin böyle bir ilçede okumaktan dolayı şanslı olduğunu belirten Bağcı, kendi yaşantısından verdiği örneklerle öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı