REKLAMI GEÇ

Öğrenci az diye sınıflar birleştirilince boykot geldi

Öğrenci az diye sınıflar birleştirilince boykot geldi

Acıpayam’ın Yumrutaş Mahallesi’nde öğrencilerden okul boykotu geldi. Yumrutaş İlkokulu’nda öğrenci sayısındaki yetersizlik gerekçe gösterilerek sınıflar birleştirilince, öğrenci velileri çocukları okula göndermedi. Boykotun cuma günü de devam edeceği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2017 Perşembe, 16:40

Acıpayam Gazetesi’nden Ramazan Alkan’ın haberine göre Acıpayam Yumrutaş İlkokulu’nda öğrenci sayısındaki yetersizlik sınıf birleştirmeyle sonuçlandı. Yeni eğitim öğretim dönemine 1 ve 2. sınıflar ile 3 ve 4. sınıflar aynı ortamda merhaba dedi.

Okulların açılmasıyla böyle bir uygulama ile karşı karşıya kalan öğrenciler durumu velilerine iletince, çözüm için girişimler yapıldı. Ancak, veliler sonuç alamayınca boykot geldi.

Çocuklarının birleştirilmiş sınıflarda ders işlemelerinin onlara bir şey kazandırmayacağını düşünen aileler soluğu okulda aldı, ancak yönetmelik gereği sınıflarda yeterli sayıya ulaşılamaması halinde birleştirme kararı alındığını öğrendiler.

VELİLER TEPKİLİ
Birleştirilmiş sınıflardaki eğitimi çağ dışı olarak değerlendiren veliler, konunun yeniden değerlendirilmesi için girişimler başlattı. Acıpayam Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanı ile görüşen veliler, yaşanan soruna çözüm bulunup, sınıflar ayrılıncaya kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Yumrutaş Mahallesi Muhtarı Murat Özkan, sınıfların birleştirilmesi öğrenci ve veliler arasında tedirginlik yarattığını belirterek, “Veliler bu konuya çok tepkili. Konu ilçe kaymakamına, ilçe milli eğitim müdürüne ve belediye başkanına iletildi. Ancak olumlu bir cevap alamadık. Her sınıfın 10 kişi olması gerektiği söylendi. Toplam sayı da 40 olması gerekiyormuş ancak 34 öğrenci var. Yani 6 öğrenci eksik olduğu için bu yöntem uygulanıyor. Biz eski sistemi istiyoruz. Gerekirse 6 öğrenci bir başka yerden temin edilebilir. Konunun yetkililer tarafından kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ HERŞEYDEN ÖNEMLİ
Öğrenci velilerinden Kudret Günay da birleştirilmiş sınıflardan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi, geçen yıl da eksik öğrenci olmasına rağmen böyle bir durumla karşılaşmadıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı