REKLAMI GEÇ

Alternatif turizme 14 milyon destek

Alternatif turizme 14 milyon destek

Denizli, Aydın ve Muğla’nın bölgesel kalkınmasına destek vermesi için kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), turizmi geliştirmek için Alternatif Turizm Mali Destek Programı başlattı.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2013 Cuma, 15:26

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
GEKA yönetim kurulunun aldığı kararla, Alternatif Turizm Mali Destek Programı, bütçesi 6 milyon lira olan Alternatif Turizm Mali Destek Programı ve bütçesi 8 milyon lira olan Turizm Altyapısı Mali Destek Programı’ndan oluştu. GEKA Yönetim Kurulu Başkanı olan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizlili turizm yatırımcılarını desteklerden faydalanmaya çağırdı. “Denizli olarak özellikle termal, sağlık, tarih, yayla ve kış turizmi alanlarında bu desteklerden azami olarak faydalanmamız gerekir” diyen Demir, şöyle devam etti:

“Bunun için kamu ve özel sektörümüz program kapsamındaki projelerini GEKA’ya sunmalı. Projelere 14 milyon lira destek verilecek. En çok turistin ziyaret ettiği 5’inci şehir olan Denizli sahip olduğu antik kentler, termal kaynaklar, yaylalar, mağaralar, kış turizmi alanlarıyla alternatif turizm faaliyetleri için mükemmel bir konumda. Sahip olduğumuz değerleri daha ileriye taşımak, bunları ekonomik gelire dönüştürerek şehrimizi daha güçlü kılmak temel hedefimiz olmalı. Bu hedef çerçevesinde kamu ve özel sektör elini taşın altına koymalı ve daha iyiye ulaşmak için çalışmalıdır.”

Yorumlar

Metin Türksoy   -  Bağlantı 5 Haziran 2013, 17:50

Başvuru süresi de 28 Haziran’a kadar uzatıldı. Bilginize.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı