REKLAMI GEÇ

Aç kalan vaşaklar dağdan köye indi

Aç kalan vaşaklar dağdan köye indi

Acıpayam İlçesi’ne bağlı Yazır Beldesi’nde aç kalan 3 vaşak, dağdan inip insanların yanına kadar geldi. Vaşakları görenler, kısa bir şaşkınlığın ardından onları piliçle besledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2013 Çarşamba, 13:58

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Nesli tükenmekte olan vaşaklar, Denizli’de köye indi. Acıpayam’ın Yazır Beldesi yakınındaki Kavşık Mevkii’nde ortaya çıkan 3 vaşak, yaylada arazilerine çit çekenlerin yanına geldi.

ic-2

İlk kez vaşak gören Mehmet Zengin, Veli Zengin, Hüsref Satmaz, Ramazan Sayman ve Erkan Olgun, kısa şaşkınlıktan sonra hayvanların kendilerine zarar vermeyeceğini anlayınca rahatladı. Vaşakların aç olduğunu fark eden belde sakinleri, yanlarındaki yiyeceklerden attı.

ic-1

Diğer yiyeceklerden çok piliç etini yiyen vaşakların cep telefonuyla fotoğraflarını çektiklerini söyleyen Erkan Olgun, olayı şöyle anlattı: “Hayvanları ilk gördüğümüzde tedirgin olduk. Sonra yorgun ve aç olduklarını fark edince, yanımızda getirdiğimiz yiyeceklerden verdik. Bize saldırmaları ihtimaline karşı da onları beslerken tel örgünün dışında bekledik. Birbirleriyle oynadıktan sonra gözden kayboldular. Bu türü ilk kez yakından gördüm. Sonradan vaşak ve nesli tükenmekte olan hayvanlardan olduğunu öğrendik. İnsanlar, bu tür hayvanları avlamasın.”

ic-3

Yorumlar

erdem heral   -  Bağlantı 31 Aralık 2013, 19:50

Bu soyu tükenmekte olan güzelim hayvanlara zarar vermedikleri için Mehmet, Veli, Hüsref, Ramazan ve Erkan kardeşlerime teşekkür ediyorum

Volkan   -  Bağlantı 25 Aralık 2013, 14:55

Oradaki hemşehrilerimi gerçekten tebrik ediyorum.Ayrıca bu hayvanlara zarar vermedikleri ve dahi besledikleri için teşekkür ediyorum.Görüyoruz son zamanlarda ülkenin diğer şehirlerinde yaban hayatına verilen zararı.Tabi ki bizim DENİZLİli olarak onlardan ayrılmamız gerekiyordu ve böyle iyi insanlar sayesinde DENİZLİ kötü anılmayacak.Zaten insanın en büyük düşmanı kendisi ve diğer insanlardır.Hayvandan zarar gelmez kimseye…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı