REKLAMI GEÇ

GÖÇÜK ALTINDA CAN VERDİ

GÖÇÜK ALTINDA CAN VERDİ

Acıpayam’daki krom madeninde çalışan maden işçisi İbrahim Şahan göçük altında kalarak can verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2015 Pazar, 11:32

Acıpayam’da dün maden kazası yaşandı. Saldakcık Köyü, İncirocak mevkiinde bulunan ve krom çıkaran Sürtaş Maden’deki çalışmalar sırasında göçük yaşandı, üzerine taş düşen madenci İbrahim Şahan hayatını kaybetti. 

Evli ve iki çocuk babası olan İbrahim Şahan’ın cenazesi mesai arkadaşları tarafından toprak altından çıkarıldı. Sandalcık Köyü’nde yaşayan Şahan’ın ailesi acı haberi duyunca sinir krizi geçirdi.

Sürtaş Maden işletmesinin sahibi ve aynı zamanda Acıpayam Ticaret Odası Başkanı da olan Mehmet Sürücüoğlu yaşanan kazanın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Güvenlik tedbirlerimizi almıştık. Kaza haberini duyunca çok üzüldüm. İşçimizin ailesine sabır diliyorum. Her zaman yanlarındayım” dedi.

36 yaşındaki İbrahim Şahan’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Sandalcık Köyü’nde defnedilecek. Sürtaş Maden işletmesi ise üç günlüğüne soruşturma amaçlı kapatıldı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından güvenlik incelemesi sonrasında madenin yeniden çalışacağı kaydedildi.

Yaklaşık 100 çalışanı bulunan maden yıllık 24 bin ton krom üretimi gerçekleştiren bölgenin önemli işletmelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Bölgenin en modern işletmelerinden biri olan firma kazalara karşı yönetmelikler çerçevesinde tüm tedbirleri aldığını açıkladı. İşletme sahibi Mehmet Sürücüoğlu kısa süre önce Acıpayam.com adlı haber sitesine verdiği demeçte, “Öncelikli olarak işçi güvenliği bizim için çok önemlidir. Bunu belirtmek isterim. İşçi kardeşlerimizin ne zor şartlarda çalıştıklarını görüyorsunuz. Her bir bireyin ekonominize olan katkılarını gözlemlediniz. Güney Ege Bölgesi’nin en modern maden işletmelerinden bir tanesi bizim işletmemizdir. Ortalama 2000 ton aylık üretim yapmaktayız. Çıkardığımız madenlerin tamamını dünya ülkelerine ihraç ederek ülkemize katkı sağlamaktayız” diye konuşmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı