REKLAMI GEÇ

Güvenli sürüş eğitimleri başladı

Güvenli sürüş eğitimleri başladı

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan “Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ilk eğitim Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verildi. Projeyle özellikle gençlere güvenli sürüş teknikleri öğretilerek, motosiklet kazaları ve ölümlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2018 Perşembe, 10:10

Denizli genelinde yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar’da yoğunlaştığını tespit eden jandarma, bu kazaların önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir proje geliştirdi.

Güvenli sürüş eğitimlerinin planlanmasının ardından ilk uygulama son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Acıpayam’da gerçekleştirildi.

Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulandı. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilendi ve iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi.

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmakta, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülen projeyle, Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde 2 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı