REKLAMI GEÇ

MHP’NİN DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin son zamanlarda, mahalli seçimler konusunda kurduğu komisyonlarla ilçelerde, beldelerde ve köylerde toplantılar düzenlediğini duyuyorum. Ne var ki, MHP’nin AKP ve CHP gibi bazı aday adayları ön plana olmadığı için komisyon çalışanları tarafından anlatılan olaylar askıda kalıyor. Çünkü halkımız AKP’den sonra “Türkiye’nin sigortası” olarak kabul ettiği bir partiden daha etkili, daha atak bir siyaset istiyor, adayını karşısında görmek istiyor. Gerçi mahalli seçimlere…

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2013 Cumartesi, 17:36

Milliyetçi Hareket Partisi’nin son zamanlarda, mahalli seçimler konusunda kurduğu komisyonlarla ilçelerde, beldelerde ve köylerde toplantılar düzenlediğini duyuyorum.

Ne var ki, MHP’nin AKP ve CHP gibi bazı aday adayları ön plana olmadığı için komisyon çalışanları tarafından anlatılan olaylar askıda kalıyor. Çünkü halkımız AKP’den sonra “Türkiye’nin sigortası” olarak kabul ettiği bir partiden daha etkili, daha atak bir siyaset istiyor, adayını karşısında görmek istiyor.

Gerçi mahalli seçimlere bir yıl var. Türk siyasetinde çok uzun bir süre olduğundan adayların yıpranma riski göz önünde bulundurularak böyle hareket ediliyor.

MHP, beklenilenin aksine çok hareketli bir aday adayı listesinin bulunduğu bir parti. Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren, Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak, Servergazi eski Belediye Başkanı Nihat Yeniyol, İbrahim Açıkgöz, eski belediye başkan adayı Ümit Bahtiyar, İl başkan adaylarından Öztürk Taştan, DYP gençlik kollarında yetişme, şu sıralar siyasi kulislerin en gözde isimlerinden olan İbrahim Şenel isimleri MHP kulislerinin en sık konuşulan isimleri olarak göze çarpıyor.

Özellikle Ümit Bahtiyar ile ilimizde DYP-DP açılımı yapan MHP’nin kulislerinde İbrahim Şenel isminin geçmesi artık yadırganmıyor. Çünkü ümitsiz bir duruma düşen DP’nin bundan sonra toparlanması mümkün gözükmüyor ve parti tabanının MHP’ye kayacağı konuşuluyor.

Kimilerine göre, AKP ve CHP kurmayları tarafından da başkan adaylığı önerilen Şenel’in siyaset için henüz erken olduğunu söylediği belirtiliyor. Oysa siyasi geçmişi sadece Ali Aygören’in ikinci kez aday olduğu dönemdeki siyasi çalışmaları ile sınırlı olan Şenel’in tecrübesiz bir isim olması siyasi partileri düşündürüyor.

AKP gibi bir iktidar partisi ile, iktidara susamış bir CHP’nin adayları ile yarışacak olan İbrahim Şenel’in siyasi tecrübesizlikle MHP’yi taşıyamaycağı konuşuluyor.

Aynı şey Merkez ilçe Başkanı Fırat Dağdeviren için de geçerli. Son zamanlarda merkez ilçenin çalışmalarını bir kenara bırakarak başkanlık nabızları yoklamaya başlayan Fırat Dağdeviren’in “kurtlar sofrasına dönen siyasi çemberin içinde tecrübesizlikten kaybedebilir.” Yorumunu yapanlar hayli fazla.

Servergazi eski Belediye Başkanı Nihat Yeniyol ismi ise, Merkezefendi ilçesi başkanlığı için kulislerde konuşulmaya başlayınca, bir heyecan fırtınası esiyor. Çünkü çok başarılı bir başkanlık dönemi yaşayan, Servergazi beldesini bugünkü konumlarına getiren Yeniyol’un bir dönem dinlenmesinin ardından tekrar siyasi arenaya dönmesi Denizli halkını şaşırtmadı. Ancak, DYP tabanlı bir siyaset izleyen Yeniyol’un MHP’de olup olmayacağı merak ediliyor.

Son zamanlarda AKP iktidarından memnun olmayarak arayış içinde bulunan taban ile, DP’nin tepki oylarının toplanmasının beklendiği MHP kanadında iyi ve doğru bir adayın çıkarılması bekleniyor.

İnce eleyip, sık dokuyarak  beklentilere cevap verecek adayı çıkarmak zorundadır.

Yorumlar

Vatandasss   -  Bağlantı 23 Şubat 2013, 19:01

Bana göre MHP Denizli’de güçlü bir parti. MHP nın buyuk sehır ı kazanabılmesı için çok güçlü bir aday cıkartması gerekecektir. Eger güçlü bir aday cıkartmazsa yıne AKP alır. Ben yıllardır Denızli MHP yi takıp ederim ve 40 yıllık hayatımda Av. Salih Erbeyin den başkasını Denizli MHP de hatırlamam. Bence olacaksa Av. Salih Erbeyin olsun. Kendisini şahsen tanımam ama her gittiğim yerde çok efendi,Vatanı için hizmet etmiş ve çalışkan biri olarak bahsediyorlar. Diğer adaylar ilçe başkanlıklarında belki kazanabilirler. Ayrıca sayın yazar ın dediğine katılıyorum DP nin bir iddiası yok. MHP adayını sağlam tutarsa AKP den çok oyu geri alacaktır. CHP ise akp ve mhp nin arasından sıyrılabılırse ancak basarılı olur. Ancak Bahçeli kendisini desteklemeyen eski Vekil Salih Erbeyin i aday yapar mı bu da baska bır soru. Yazık yazık Bahçeli artık gözümden düştü demokrasi anlayışı yok. MHP de önce bahçeli gitmeli arkasından iktidar olur bu parti bukadar basit!

tahir yiğit   -  Bağlantı 19 Şubat 2013, 12:41

ümit bahtiyar olmalı bence

hüseyin demir   -  Bağlantı 17 Şubat 2013, 10:19

sayın yazar demokrat partinin büyükşehir belediye başkan adayı vardır tüm ilçelerde adaylarımız olacaktır dp nin emanet giden oylarını geri alacaktır zincir içinde baglı duran kahraman atın gittikçe yükselen başı allaha kalkıyor asrın baş egdiyi sandıgı kırat şaha kalkıyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı