REKLAMI GEÇ

Mısır tarlasına çek-yat’lı nöbet kulesi kurdu

Mısır tarlasına çek-yat’lı nöbet kulesi kurdu

Acıpayam’da çiftçiler, arazilerine zarar veren domuzlardan korunmak için farklı yöntemler geliştiriyor. Tarlalarında sürekli nöbet tutan çiftçilerden Veli Dal, geceler boyu süren tarla nöbetini tutmak için kurduğu kule ile dikkat çekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2016 Pazartesi, 10:30

Acıpayam’a bağlı Kurtlar Mahallesi’nde çiftçilik yapan Veli Dal, mısır tarlasını domuzlardan korumak için Gerenlik mevkisindeki tarlasına kurduğu nöbet kulesini konforlu hale getirmeyi de ihmal etmemiş.

Kuleye çek-yat koyan Veli Dal, “18 dekarlık mısır tarlamızı domuzlardan korumak için yüksek bir yere kule kurdum. Gece-gündüz buradayız. Domuzun ne zaman geleceği belli olmuyor. Onun için bu kurduğum kuleden gözetlemesi de kolay oluyor. Domuzlar özellikle gece geliyor. Biz de korkutmak amacıyla havaya ateş ediyoruz. Aynı zamanda kulede beklerken domuzların bize saldırmasına karşı da kendimizi emniyete almış oluyoruz” dedi.

Bölgede domuzların hayli fazla olduğunu belirten Veli Dal, domuzların daha çok mısır tarlalarına geldiğini belirtti ve köylülerin domuzlara karşı nöbette olduğunu söyledi.

denizli-acipayam-gozetleme-kulesi-cek-yat-1

(Kaynak: Acıpayam Gazetesi.com)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı