REKLAMI GEÇ

Mükellef bir Ramazan sofrası zor

Mükellef bir Ramazan sofrası zor

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala evlerde hazırlıklar yapılırken, çarşı-pazarda da Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri vitrinlerdeki yerini aldı bile. Her zaman olduğu gibi hurma en çok talep gören ürün durumunda.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2014 Cumartesi, 10:20

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte meyve ve sebzelerde artış bekleniyor. Türkiye genelinde oluşan yağışlar sebebiyle sebze ve meyve bahçelerinde olumsuz etkilenme pazarlara vurdu. Meyve ve sebze fiyatları iki katına çıkıyor. Ramazan ayında vatandaşı zor günler bekliyor. Hangi ürün ne kadar zam alacak? İşte detaylar…

Ramazan ayına kısa bir süre kaldı ve alışverişler başladı. İftar sofralarının başköşesinde yer alan hurmanın fiyatları şöyle:Kudüs hurması 35 TL, İran hurması 5 TL, Medine hurması 32 TL, Tunus hurması 10 TL, paket hurma 5 TL.

Sahur sofralarına mutlaka konulan zeytin 6-14 TL, peynir 8-15 TL, tereyağı 20 TL’den satışa sunuluyor. Ancak, 1 Temmuz itibaren süt ürünlerine zam yapılacağı ve fiyatlarda yüzde 10 oranında artış beklendiği belirtildi.

Ülkemizde Son aylardaki yağmur ve dolu yağışlarının sebze bahçelerine önemli zarar verdiği, selin de üretimi etkileyen unsurlardan olduğu, bunun olumsuz sonuçlarının fiyatlara yansımaya başladığı kaydedildi.

Domates başta olmak üzere biber, salatalık, patlıcan gibi ürünlerin yanı sıra kayısı, çilek ve kirazın fiyatının yüzde 100 yükselmesi bekleniyor. Domatesin kilosu pazarlarda 1-1,5 TL, patlıcan 1 TL, Biber 1 TL, çilek 3,5 TL’den alıcı buluyor.

Kuru bakliyat ürünlerinden pirincin kilosu 6 TL, bulgurun kilosu 2 TL’den tüketiciye sunuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı