REKLAMI GEÇ

Talip Özkan’lı coşku

Talip Özkan’lı coşku

Acıpayamlı dünyaca ünlü türkü üstadı Talip Özkan’ın anısına düzenlenen Teke yöresi Türk Halk Müziği Bilgi Şöleni coşkulu kalabalığın ve çok sayıda sanatçının katıldığı konserle son buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2014 Pazartesi, 12:56

Pamukkale Üniversitesi ve Acıpayam Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Teke Yöresi Türk Halk Müziği Bilgi Şöleni Acıpayam Cumhuriyet Meydanı’nda “Talip Özkan Türküleri Konseri” ile son buldu.

Cumartesi yapılması gereken, hava koşulları nedeniyle pazar gününe ertelenen konserde çok sayıda sanatçı sahne aldı, coşku zirveye tırmandı.

Konsere, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜ Öğretim üyesi Doç. Dr. Turgut Tok, Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Özgür Kasım Aydemir, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Talip Özkan’ın ailesi ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Grup Yol’un solisti Sadi Cesuroğlu, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Listesi’nde yer alan Çamelili Yerel Sanatçı Hayri Dev , Paris Sorbonne Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Jerome Cler, Jerome Cler, öğrencisi Pauline Lorieux ve Türk Halk Müziği sanatçısı Yeşim Dağlı türkülerle doyumsuz bir akşam yaşattı.

iç sayfa

Özellikle UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Listesi’nde yer alan Çamelili Yerel Sanatçı Hayri Dev hem söylediği türkülerle ve oyunlarla coşkulu kalabalıktan büyük alkış aldı. Bölgenin sipsi üstadı Kopuk Dayı lakaplı Hasan Elkan da çaldığı oyun havalarıyla Acıayamlıları coştururken, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, katılan sanatçılara kabak kemane, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ’ya da el dokuması kilim hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı