REKLAMI GEÇ

TUREX TURLARI

Denizli’nin kazı güzelliklerini görmek istiyorsanız, Turex Tur sizi her yere tek ücretle götürüyor. Yeter ki siz, gezmek ve kazı çalışmalarımızın güzelliklerini belgelemek isteyin.. Hele he, canınız sıkıyor, birilerine sataşmak mı istiyorsunuz?. Toplumu rahatsız etmek mi istiyorsunuz?. Sizin bir şey demeniz veya yapmanız gerekmiyor. Zira, Hiçbir zaman saatinde duraklarda olamadıkları için, ışıklarda korna üstüne korna çalan Turex şoförlerinin, zaman zaman başkaları ile yaşadığı gerginlik, eminim…

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2010 Perşembe, 13:29

Denizli’nin kazı güzelliklerini görmek istiyorsanız, Turex Tur sizi her yere tek ücretle götürüyor. Yeter ki siz, gezmek ve kazı çalışmalarımızın güzelliklerini belgelemek isteyin..

Hele he, canınız sıkıyor, birilerine sataşmak mı istiyorsunuz?. Toplumu rahatsız etmek mi istiyorsunuz?. Sizin bir şey demeniz veya yapmanız gerekmiyor. Zira, Hiçbir zaman saatinde duraklarda olamadıkları için, ışıklarda korna üstüne korna çalan Turex şoförlerinin, zaman zaman başkaları ile yaşadığı gerginlik, eminim sizin can sıkıntınızı alıp götürür.

Hele, uykudan uyanamayanlar için tur otobüsleri ilaç gibi;
Araçların duraklara saatinde yetişmek için hızlı gitmesi ve ardından da ani fren yapması yüzünden, kesinlikle uykunuz falan kalmaz. Ama sakın kahvaltı falan yapmayın. Çünkü, yediklerinizi çıkarabilirsiniz.

Amaa!!!!
Sakın ola ki, acele işiniz varsa, hele hele santral garaja gitmek istiyorsanız bu tur araçlarını tasvip etmem. Siz o zaman Turex Tur araçlarına değil, Belediye otobüslerine veya güzergah değiştirmeyen minibüslere binmeniz gerekir.
İşte ilimizin toplu taşımacılık sektörünün başı olan Turex firması, yukarıdaki diyalogların halkımız arasında espri şeklinde yaşanmasına neden oluyor.
Çünkü otobüsler hiçbir zaman zamanında duraklarda olmuyor.
Güzergahlar günlük değişiyor, nerede ineceğinizi veya bineceğinizi kestiremiyorsunuz.

Geçtiğimiz günlerde tam bir saat otobüs bekledim.
Aynı güzergah üzerinden 4 mahallenin ayrı ayrı otobüsü geçmesine rağmen, hiçbirisi gelmedi. Sonunda gelene bindim ve durumu anlattım. Şoför bana, “Arkadaşım, araçlar arıza yapmış olabilir” dedi.
Gayet mantıklı bir cevap.
Ama mantıksız olan tarafı, aynı andan 4 otobüsün birden arıza yapması. Ve firmanın, arıza yapan araçların yerine takviye araç göndermemesi…

Bir firma, acil durumlar karşısında değişiklik yapamıyorsa aciz demektir. Hizmet yaptığı şehri ve insanları tanımıyor, tanımak istemiyor demektir.

Saatinde duraklarda olamayan şoförler, “Saatinde duraklarda olun, ama nasıl olursanız olun” emri yüzünden güzergah değiştirerek, en kısa yoldan duraklara gelebilmek için canla başla mücadele ediyor. Tabii, ani frenler, klakson çalmalar gibi rahatsızlığı ise halkımız çekiyor. Hele birde, saman çuvalı gibi; 40 kişilik araçlara 80 kişi binerse, sonucunu siz düşünün.

Ve sonuç olarak, halkın beklentilerine kulak asmaz, bindiğin dalı keserseniz; hem firma zarara uğrar, hem de keşmekeş bir yapı içersinde günü kurtarmış olursunuz.

Değerli Valimizin ve Belediye Başkanımızın, artık bu olaylara dur demesini istiyorum.

Değerli yetkililer;
Sabahın erken saatlerinde çocuğumuzu okula gönderiyoruz.
Eğer bu otobüsler “duraklara yetişeceğiz “ diye güzargah değiştirir, D.kavaklar mahallesinin insanlarını Çınar’a gezmeye götürür de, 20 dakika gecikme ile durağa geldiğinde, çocuklarımız okula geç kalırlarsa;
Sabahleyin köyüne gitmek için bilet almış bir yolcu, Oto santral garaja gitmek için bindiği otobüsün çınardan dolaşarak, garaja uğramadan son durağa geldiğini sonradan anlarsa;
Velhasılı, acele işi olan insanlar başta olmak üzere, istediği yere zamanında gidemeyen halkımızın çektiklerinin hesabını kim verecek?

İlimizde alt yapı çalışmaları yapılıyor diye, bir acil güzergah planı bile olmayan firmanın, insanımıza çektirdiği bu çileye daha ne kadar dayanacağız?
Daha ne kadar bu keşmekeşlik sürecek.?
Trafiği rahatlatmak için zaman zaman “toplu taşıma araçlarını kullanın” şeklinde probaganda yapılıyor. Böyle bir durumda bu tür çalışmaların etkisi olurmu?

Artık halka kulak vermenin zamanı geldi de, geçiyor.
Turex halka kulak tıkamış, bari siz tıkamayın..
Saygılarımla…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı