REKLAMI GEÇ

Yeşilyuva’da ağaçlar kesilmeyecek

Yeşilyuva’da ağaçlar kesilmeyecek

Acıpayam’ın Yeşilyuva Mahallesi’nde dere ıslah çalışması kapsamında 550 ağacın kesilecek olmasına vatandaş tepki gösterince yerel yönetim geri adım attı. Yeşilyuva’ya giden Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, görüşmelerin ardından “Vatandaş ne istiyorsa o olur. Bugünden itibaren Çanaktaş deresi’nde belediye personeli görmeyeceksiniz” açıklamasını yaptı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2015 Salı, 09:28

Acıpayam Belediyesi’nin, Yeşilyuva Mahallesi Çanaktaş Deresi’nde yapacağı ıslah çalışması kapsamında 550 selvi, çınar, kavak ağacının kesilmesini kararlaştırılarak, ihalenin ardından kesim için start verildi. Ancak, vatandaşların doğal güzelliğin kaybolacağını ifade ederek, ağaç kesinine tepki gelmesi üzerine Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, gazetecilerle birlikte Yeşilyuva’ya gitti.

Yeşilyuvalılar ile görüşen Şevkan, “Çanaktaş Deresi’nın ıslah çalışmaları DSİ tarafından hazırlanan proje kapsamında yapılacaktı. Bu derelerin ıslah edilmesi gerekiyor. Nedeni ise aşırı yağışlarda oluşabilecek sel baskınlarına karşı yaşanacak tehlikeleri engellemek. DSİ’nin hazırladığı çalışmada 30, 40, 50 yıl sonra bu tür yerlerde büyük çaplı bir sel baskını mutlaka meydana gelirmiş. Önlem almak gerekli. Can ve mal kaybı yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

İHALEYE NEDEN VERDİ?
Ağaçların ihaleye neden çıktığını anlatan Şevkan, belediyeye ait alanlarda oluşan ağaç kesim işleminde yasal bir prosedür olduğunu 500 lira da verilse, 100 lira da verilse ihaleye çıkması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞ İKİYE BÖLÜNDÜ
Çanaktaş Deresi ıslah çalışmaları tartışmasında zaman zaman ortam gerildi ve vatandaş ikiye bölündü. Dere kenarında yaşayan vatandaşlar, ağaçların herhangi bir olayda devrilmesi sonucunda zarar göreceklerini söyleyerek, oluşabilecek bir sel baskınına karşı ve dereden gelen kötü kokuların sonlanması için ağaçların kesilmesini, derenin ıslah edilmesini istedi.ic-1

Diğer grup ise, ağaçları ne olursa olsun kesilmemesi gerektiğini, bir ıslah çalışması yapılacaksa bunun ağaç kesilmeden yapılması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından dere kenarına vatandaşlar ile birlikte giden Şevkan, “Dere bu şekilde sürekli pislik barındırıyor. Ayrıca aşırı yağış sonrası Allah korusun taşkınlık oluşur ve bir can kaybı yaşanabilir. Bunun önüne geçmemiz lazım. Son söz sizlerin. ‘Yapın’ derseniz yapacağız, ‘hayır’ derseniz konu kapanacak” dedi.

“Ağaç kesilmesin” görüşünün dile getirilmesi üzerine Şevkan, “Bugünden itibaren Çanaktaş Deresi’ne hiçbir belediye personeli gelmeyecek” diyerek, ıslah çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Verilen bu karar üzerine dere kenarında oturan vatandaşlar ile diğer mahalle de oturan vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı