REKLAMI GEÇ

YEŞİLYUVA’DA GELENEK YAŞATILDI

YEŞİLYUVA’DA GELENEK YAŞATILDI

Acıpayam’a bağlı Yeşilyuva Mahallesi halkı yüzyıllar ötesinden gelen geleneklerini yaşatmak için keşkek dövme merasimi ve horoz kapma yarışı düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2015 Pazar, 10:24

Acıpayam Belediyesi’ne bağlı Yeşilyuva Mahallesi sakinleri geçmişten gelen geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Yüzyıllar öncesinden gelen gelenek olan keşkek dövme merasimi ve horoz kapma yarışı düzenlendi.

Mahalle meydanında başlayan etkinlikte, önce at üzerindeki sünnet çocuğu tekbirlerle dibek taşının olduğu yere götürüldü. Ardından keşkek için taş dibekte soku denilen sopalarla dövme yapıldı.

Dövme yapılırken bekleyenlere lokum ve bisküvi verilerek ağızlar tatlandırıldı. Daha sonra tekbirlerle kavak ağacının dibine tekrar gelindi.

Orta Caminin önünden kavağın dibine kadar koşarak yarışan gençlerden birinci olana horoz hediye edildi.

Vatandaşlarla birlikte keşkek döven Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, daha sonra mahalle meydanında vatandaşlarla sohbet etti. Şevkan, “Tarihin derinliklerinden gelen bu geleneği sürdüren ve mesleği olan Yeşilyuva mahallemizden buranın adetlerinden, geleneklerinden ve ahlakından bir şeyler almak için buradayız. 25 yıldır unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği sürdüren Yeşilyuva mahallemizde keşkek dövme etkinliğinde emeği geçen herkesi kutluyorum”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı