REKLAMI GEÇ

Yeşilyuvalılar stilist olacak

Yeşilyuvalılar stilist olacak

Acıpayam Kaymakamlığı ve Acıpayam Belediyesi’nin ortak projesi olan “Ayakkabı Modelistlik ve Stilistlik Eğitimi” Yeşilyuva Osman Çemen Çok Programlı Anadolu Lisesinde başladı. Kurs sonunda, Yeşilyuva kendi modelini üreterek, Konya ve Gaziantap’ten ayakkabı modeli ithal etmek zorunda kalmayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2016 Perşembe, 18:36

Ayakkabı üretimiyle tanınan Yeşilyuva, ayakkabı modasında da söz sahibi olmak istiyor. Acıpayam Kaymakamlığı ile Belediyesi’nin ortak projesi olan Ayakkabı Modelistlik ve Stilistlik Eğitimi” Yeşiluva Osman Çemen Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde başladı. Kurs 17 Ağustos’a kadar sürecek.

acipayam-kurs-2

Ayakkabı Modelistlik ve Stilistlik Eğitim Kursu açılışına, Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve ayakkabı imalatçıları katıldı.

ARTIK MODEL İTHAL ETMEYECEĞİZ
Projenin 18 gün devam edeceğini belirten Kaymakam Karahan Daştan, eğitim sonunda kursiyerlerin kadın, erkek, çocuk ve sportif ayakkabı modelleri üretme becerisi kazanacaklarını belirtti.

Daştan, “Yeşilyuvalı ayakkabıcı esnafı bundan sonra, Konya- Antep gibi ayakkabı üretiminde önde olan kentlerden model almayacağı gibi, kendi modellerinin tabanlarını da üretir duruma gelecek” dedi.

acipayam-kurs-1

PAZAR PAYI ARTACAK
Başkan Hulusi Şevkan ise kurs sonunda üretim çeşitliliğinin artacağını ve Yeşilyuva ayakkabılarının pazarlarda daha çok görülmesinin sağlanacağını vurgulayarak, “Ayakkabıda Yeşilyuva esnafının pazar payı da artacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı