REKLAMI GEÇ

Gözyaşlarıyla izledi

Gözyaşlarıyla izledi

Tüm Türkiye ile aynı anda Denizli’de de kentsel dönüşümün ilk yıkımı Akköy’de gerçekleştirildi. Yıkılan ilk depreme dayanıksız bina bir okul binası olunca, ortaya beklenmedik duygusal görüntüler çıktı.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2012 Cuma, 17:00

Ahmet Oğuz Kolcu
Türkiye’nin en önemli gerçeklerinden biri olan depremle mücadeleye karşı kentsel dönüşüm için düğmeye basılmıştı. Bugün tüm Türkiye ile aynı anda Denizli’de de başlayan kentsel dönüşümün ilk adresi Akköy İlçesi’nin 75. Yıl Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu oldu.

Bir ilköğretim okulu öğrencisi eski okulunun yıkımını gözyaşlarıyla izlerken, yıkılan duvarların arkasında çıkan ana sınıfı öğrencilerinin el emeği ürünleri yıkımı izleyen Akköy sakinlerini de duygulandırdı.

Kentsel dönüşüm projesinin işleyişini merakla izleyen Akköy sakinleri hiç beklenmedik bir şekilde duygusal anlar yaşadı. Okulun yıkımını izleyen 75. Yıl Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu öğrencisi 11 yaşındaki Sebahat Atabay gözyaşlarına hâkim olamadı. Atabay, şu anda 6. sınıfta okuduğunu, anaokulunda 1 yıl boyunca 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda eğitim gördüğünü söyledi. Daha sonra okulun boşaltıldığını anlatan Atabay, ilk okuduğu okulun gözleri önünde yıkılmasının kendisini çok üzdüğünü kaydetti.

Konuşmalarının ardından gözyaşlarına boğulan Atabay’ı Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilisi teselli etmeye çalıştı. Yetkili Atabay’a “Yeni okul yaptık sizlere ağlama artık” diyerek teselli etmeye çalışsa da Atabay’ı sakinleştirmek arkadaşlarına kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı