REKLAMI GEÇ

40’ından sonra bilgisayar öğrendiler

40’ından sonra bilgisayar öğrendiler

Babadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Romanya, Polanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında açılan kurslara katılan 25 -70 yaş arası 20 kursiyer, bilgisayarla tanıştı, İngilizce öğrendi ve ilk kez yurt dışına çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2015 Perşembe, 14:11

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “Eğitim Geleceğe Kapı Açar (Edu Odof)” projesi çerçevesinde Babadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Romanya, Polonya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan ile birlikte yürüttüğü uluslararası proje kapsamında açılan yetişkin kurslarına 20 kursiyer katıldı.

Yetişkin eğitimine yardımcı olmak, devamlı eğitimi desteklemek ve Avrupa ülkeleri arasında bu alanda tecrübeleri ve en iyi uygulama örneklerini karşılaştırmak amacıyla hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında acılan kurslara katılan ve yaşları 25 ile 70 arasında değişen 20 kadın, bilgisayarla tanıştı, İngilizce öğrenci ve yurt dışına çıkmanın heyecanını yaşadı.

denizli-babadag-yetiskin-kursu-kirkindan-sonra-bilgisayar-ögrendiler-ic-1

POLONYA, İTALYA VE ROMANYA’YI GEZDİLER
Düzenlenen Bilgisayar Kullanımı ve İngilizce kurslarına katılarak başarı gösteren Babadağlı kadınlar, ilçe milli eğitim müdürlüğünden görevlilerle birlikte Ekim ayında Polonya’nın Varşova şehrine, Mayıs ayında İtalya’nın Pescara şehrine ve Haziran ayında Romanya’nın BaiaMare şehirlerini gezdiler.

HEDEFİMİZ BU İNSANLARA UMUT OLMAK
İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bu projenin eğitim imkânlarından çeşitli sebeplerle yararlanamamış kişilere çok önemli katkıları olacağını belirtti. Eğitimin hiçbir durumda engellenemeyeceğini vurgulayan Oğuz, “Bu projelerle hedefimiz, hayata dair insanlarda bir umut ışığı yakmak” dedi.

denizli-babadag-yetiskin-kursu-kirkindan-sonra-bilgisayar-ögrendiler-ic

“BAŞARI HİKAYELERİ YER ALACAK”
Proje kapsamında hazırlanacak web sitesinde, proje ortağı olan ülkelerdeki uygulamalar ve eğitimle başarıya ulaşmış insanların gerçek hayat hikayelerinin yer alacağını belirten Babadağ Ahmet Nazif Zorlu Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Senem Sırık ise, proje hakkında şu bilgileri verdiler:
“Bütün insanlar aynı hayata sahip değiller. Bazı insanlar kırsal alanda yaşamakta, diğerlerinin bir engeli olabilir, bazıları yaşlı, bazıları eşlerini kaybetmiş, bazıları fakir, bazıları göçmen ya da işsiz. Bu insanlar ümitlerini kaybeder ve hayatı anlamsız görürler. Diğer yandan, böyle zor durumda olan insanlar hayatlarını değiştirir, eğitimle hayatlarına daha iyi bir anlam yükleyebilirler. Bu projeyle biz, ortak olduğumuz ülkelerdeki en iyi uygulamaları, eğitimle başarıya ulaşmış insanların gerçek hikâyelerini göstermek istiyoruz. Böylece zor durumda olsun yada olmasın, insanlar için iyi örnekler sunmak ayrıca eğitime devam etmek ve kendini geliştirmek için motivasyon sağlamayı amaçlıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı