REKLAMI GEÇ

Babadağ Gündoğdu Mahallesi’ne özel proje

Babadağ Gündoğdu Mahallesi’ne özel proje

Babadağ’da, heyelan nedeniyle her yıl 4-5 santimetre kayan, bu nedenle de afete maruz bölge ilan edilerek 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi, imar planı değişikliği ile konut alanından çıkartılarak rekreasyon alanına dönüştürüldü. 406 binanın yıkılmasıyla oluşan 100 bin metrekarelik alanda, yeşil alan, park, yürüyüş ve koşu yolları yapılacak. Gündoğdu Mahallesi, bu proje ile yeni bir özelliğe kavuşacak, ilçe halkının da nefes alabileceği bir alan oluşturulacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2016 Salı, 09:59

Babadağ’ın Gündoğdu Mahallesi, heyelan nedeniyle her yıl 4-5 santimetre kayıyordu. Afet riski nedeniyle Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Afete Maruz Bölge’ ilan edilen mahallenin taşınmasına karar verildi. Karar 2007 yılında alınmasına rağmen, ancak 2014 yılında boşaltılabildi. Gündoğdu Mahallesi’nde risk oluşturan 406 konut yıkıldı, alan tamamen temizlendi.

YEŞİL ALAN OLACAK
Denizli Büyükşehir Belediyesi bölgede 1/binlik imar planı değişikliği yaptı, 100 bin metrekarelik Gündoğdu Mahallesi, konut alanından çıkartılarak rekreasyon alanına dönüştürüldü. Bir dönem 406 aileyi barındıran Gündoğdu Mahallesi, şimdi yeşil alan olarak ilçe halkına hizmet verecek.

KOŞU VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI OLACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burasının Babadağlıların nefes alabileceği alan haline getireceklerini belirtti. Başkan Zolan, “Yeşil alan, yürüyüş ve koşu yollarıyla burası Babadağlıların nefes aldığı, hoşça vakit geçirdiği bir mekan haline gelecek. Hiçbir şekilde burada yapılaşmaya izin verilmeyecek” dedi.

denizli-babadag-gundogdu-mahallesi-1

Zolan en kısa zamanda kamulaştırma çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı