REKLAMI GEÇ

Babadağ Safranbolu olacak

Babadağ Safranbolu olacak

Arazi yapısı nedeniyle şehirleşme anlamında gelişme gösteremeyen Babadağ’ın mevcut durumunun korunması ve Safranbolu modeliyle turizme kazandırılması planlanıyor. Kaymakam ve Başkan Safranbolu’yu yerinde inceledi, Vali Demir, çalışmalara destek verdi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2014 Pazartesi, 09:00

Denizli’nin nüfusu gerileyen ilçelerinin başında gelen Babadağ’ı canlandırmak için çeşitli projeler üzerinde çalışılıyor. Arazi yapısı nedeniyle yeni yerleşimlerin açılamadığı Babadağ’da mevcut mimarinin ve binaların korunarak ilçenin Safranbolu ya da Şirince modeliyle turizme kazandırılması planlanıyor.

SAFRANBOLU’YU GEZDİLER
Babadağ’ın yeni belediye başkanı Ak Partili Salim Demirezen ve Kaymakam Nebi Çanga, bu kapsamda Safranbolu’yu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Babadağ’ın da yapısının tarih turizminin canlı olduğu ilçelerle benzerlikler gösterdiğini söyleyen Başkan Demirezen, durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliği ile değerlendireceklerini söyledi.

DEMİR’DEN FARKLI FORMÜLLER
Konu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in de gündeminde… Demir, Babadağ’ın Safranbolu gibi olması için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini söyledi. Safranbolu’daki binaların sit alanı olduğunu, ancak bu durumun mülk sahiplerine büyük külfetler getirdiğini söyleyen Vali Demir, Babadağ’da farklı bir formül uygulanabileceğini söyledi.

SOKAK İYİLEŞTİRMESİYLE BAŞLANSIN
Binaların tescillenmesinin hem vakit hem de para kaybı olduğunu söyleyen Demir, “Öncelikli olarak özellikli binaları tespit edelim ve bu bölgelerdeki sokak iyileştirmelerini yapalım. Restorasyonu yapılmış, otantik bir atmosfer yapalım. Babadağ’da daha fazla insan gelsin” dedi.

İŞ ADAMLARI SPONSOR OLSUN
Restorasyon ve iyileştirmeler için de devlet olanakları ve sponsorlukların uygulanabileceğini kaydeden Demir, “Kalkınma ajansımız olabilir, ya da başka bu tür kaynak yaratan bir kurum olabilir, buralardaki kaynak şanslarımızı zorlayalım. İş adamlarımızdan sponsorluklar alıp alamayacağımızı araştıralım ve çalışmalara başlayalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı