REKLAMI GEÇ

Bu okul yıkılacak

Bu okul yıkılacak

Babadağ’da heyelan nedeniyle kayan mahalleden sonra, okul da tehlike altına girdi. Bu yıl vefat eden hayırsever iş adamı Osman Nuri Yılmaz’ın yaptırdığı 18 derslikli ilkokul, heyelan nedeniyle risk taşıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2014 Çarşamba, 09:00

Babadağ’ın yamaç yerleşim durumu hayatın her alanını olumsuz etkiliyor. Gündoğdu Mahallesi’nin heyelan nedeniyle komple taşınmasının ardından aynı akıbet hayırsever iş adamı merhum Osman Nuri Yılmaz’ın yaptırdığı ve 1992 eğitim öğretime başlayan 18 derslikli ilköğretim okulu da heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyor.

Babadağ’ın göç aldığı yıllarda oluşan Gazi Mahallesi’ndeki okul ihtiyacını karşılaması için yaptırılan okulun deprem dayanıklılık testleri olumsuz çıkınca yıkılması gündeme geldi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okulun yıkılıp yeniden yapılmasının uygun olacağını söyledi.

Gündoğdu Mahallesi’nin taşınması ve 4’er yıllık eğitime geçilmesi nedeniyle 18 dersliğin bölgeye fazla olduğunu belirten Oğuz, “Okul şu an 70 öğrenci ile devam ediyor. Dolayısıyla 6 derslikli bir okul yapılması bölgedeki sorunu çözecektir. Yer olarak da okulun şu an bulunduğu bölge ihtiyaç olan bölgedir” dedi.Yeni okulun inşaatına başlanacak sürecin başlatılmasından sonra eski okulun da yıkılacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı