REKLAMI GEÇ

Babadağ’da kültür turizmi canlanacak

Babadağ’da kültür turizmi canlanacak

Babadağ’daki tarihi yapılar ve caddeler, BASİAD, Babadağ Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, yerel ve ulusal üreticiler ile hizmet sağlayıcılar işbirliğinde başlatılan projeyle restore edilecek. Tarihi dokusuna uygun yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından ilçenin turizmde önemli bir nokta haline getirilmesi hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2017 Cuma, 12:00

Deniz TOKAT/(DHA)

BASİAD, Babadağ Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, yerel ve ulusal üreticiler ile hizmet sağlayıcılar işbirliğinde başlatılan ‘Turizm Yolunda Babadağ’ projesinin çalışmaları sürüyor. İlçenin cazibe merkezi haline gelmesi için ilçenin önemli tarihi yapıları ve sokakları restore edilerek turizme kazandırılması planlanıyor.

Babadağ Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve PAÜ Teknokent işbirliğiyle 2 özel inşaat firmasının sponsorluğunda, ilçede bulunan Mehmet Özer Caddesi için tarihi bir atmosfer oluşturulması adına renovasyon projesi hazırlandı. Projeyle ilçenin girişinde bulunan cadde özgün dokusuna uygun olarak restore edilerek ve turizme kazandırılacak.

BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, Babadağ’ın turizme değer katacak bir kent olacağına inandıklarını ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini belirterek, “BASİAD olarak 2015 yılında fitilini ateşlediğimiz Turizm Yolunda Babadağ Projesi kapsamında ilçenin turizmde cazibe merkezi olarak değer kazanması için iki yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapacağımız renovasyon projesiyle de Babadağ’ın içinde barındırdığı turizm potansiyelini canlandırmaya katkı sağlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı