REKLAMI GEÇ

Babadağ’da tarihi bina sosyal tesis tarihi ev de butik otel oluyor

Babadağ’da tarihi bina sosyal tesis tarihi ev de butik otel oluyor

Babadağ Belediyesi, 87 yıllık tarihi evi sahibinden satın aldı. Eve 5 odalı butik otel yapılacak. 1 asır önce inşa edilen ve Cumhuriyet döneminde de uzun süre jandarma karakolu olarak kullanılan tarihi bina da sosyal tesis olarak yakın da Babadağlıların hizmetine sunulacak.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 26 Mart 2017 Pazar, 09:22

Babadağ ilçesinde tarihi iki bina yakın da can bulacak ve halkın kullanımına açılacak. 1 asır önce inşa edilen tarihi karakol binası, 2005 yılında bina tekstil ve kültür merkezi olarak kullanıma açıldı. Kısa süre sonra kapandı. Bir süre de kafe olarak hizmet ettikten sonra kapılarına tamamen kilit vuruldu. Babadağ Belediyesi, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli izinleri aldı ve tarihi binayı bir kez daha restore ettirdi.

Belediye Başkanı Salim Demirezen, restorasyonunu yaptırdıkları karakol binasının kısa süre sonra sosyal tesis olarak hizmete gireceğini söyleyerek, “Karakol binasında nikah salonu, cep sinema salonu, kafe ve diğer sosyal birimler yer alacak” dedi.

TARİHİ EVİ SATIN ALDILAR
Başkan Demirezen, sahibi Arif Zorlu olan ve 1930 yılında inşa edilen tarihi binayı da belediye olarak satın aldıklarını söyledi. Demirezen, “Kuruldan izin alıp restorasyon çalışmalarını özel bir firmaya yaptırdık. Mülkiyeti Babadağ Belediyesi’nin olan tarihi ev, yakın da butik otel olarak hizmete girecek. Beş odalı butik otel Babadağ’a yakışacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı