REKLAMI GEÇ

Babadağ’dan Dünyaya havlu-bornoz mesajı

Babadağ’dan Dünyaya havlu-bornoz mesajı

Havlu ve Bornoz Günü etkinlikleri kapsamında, Babadağ’da panayır düzenlendi. Binlerce Babadağlı’nın katıldığı etkinliklerde konuşan BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, önümüzdeki yıllarda bu etkinliği Milano, Paris ve New York gibi modanın lider kentlerinde de yapacaklarını belirtti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 18 Mart 2017 Cumartesi, 15:49

Dünya’da sadece Denizli’de kutlanan Havlu ve Bornoz Günü etkinlikleri kapsamında, Babadağ’da panayır düzenlendi. Bu yıl 6. kez gerçekleştirilen Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali İstanbul Sultanhamam’da başladı, Babadağ’da devam ediyor.

Bugün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve binlerce Babadağlı’nın katıldığı etkinliği Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, CHP Milletvekili Melike Basmacı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz’da izledi.

Babadağ’a özgü yöresel yemekler, yöresel ürünler ve tekstil ürünlerinin de sergilendiği 60 stant açıldı. Çarşı Meydanı’nda kortej yürüyüşü düzenlendi. Dokuma türküleri konseri verildi ve değişik etkinliklerle Babadağ’da unutulmaz bir gün yaşandı.

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğlu, “Tekstilin doğduğu topraklara şükran borcumuzu ödemek, havlu ve bornozda farkındalık yaratmak için bu etkinliği düzenledik. Bu yıl 6.’sı düzenlenen Dünya Havlu Ve Bornoz Günü her geçen gün daha çok ses getiriyor. Hedefimiz bu etkinliği önümüzdeki yıllarda Milano, Paris ve New York gibi modada dünyanın başkentleri olarak kabul edilen bu kentlerde düzenlemek. Sadece üretmek yetmiyor. Denizli bornoz ve havlusunun kalitesini dünyaya anlatmalıyız” dedi.
Denizli başta olmak üzere ülkemiz tekstiline yön veren çok sayıda işadamının üyesi olduğu BASİAD, Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü’ne Babadağ’da düzenleyeceği panayırla destek veriyor. Dünyada kendini ispatlamış Türk havlu ve bornozunun kalitedeki liderliği ile tanınırlığını artırmak amacıyla başlatılan ve geleneksel hale gelen festivalin startı Perşembe günü İstanbul Sultanhamam’da verilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı