REKLAMI GEÇ

Orman yangınını vatandaşlar söndürdü

Orman yangınını vatandaşlar söndürdü

Babadağ’ın İncilipınar Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınını vatandaşlar söndürdü. Yangının, yol kenarına atılan sigara izmaritinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2016 Cuma, 14:47

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, orman yangınlarını da beraberinde getirdi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele ekipleri, sık sık yol kenarına atılan sigara izmariti veya bir cam parçasının neden olduğu yangınları müdahale etmek zorunda kaldı.

Bu yangınlardan biri de Babadağ İncilipınar Mahallesi’nde meydana geldi. Bir vatandaşın dikkatsizce attığı yanan sigara izmariti, yol kenarındaki kuru otların tutuşmasına neden oldu. Hızla yayılan alevler ormanlık alana sıçradı. Yangını farkeden vatandaşlar kendi imkânlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. İncilipınar Mahalle Muhtarlığı’na ait su tankerinin de imdada yetişmesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Yangına müdahale eden vatandaşlar, “piknikçiler biraz daha dikkat olmalılar. Araçtan sigara izmariti, cam şişe gibi yangına neden olacak şeyler atmasınlar” diyerek uyarıda bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı