REKLAMI GEÇ

Rüzgar elektrik olacak

Rüzgar elektrik olacak

Güneş, jeotermal ve doğal gaz gibi temiz enerji konusunda son dönemde hayli yatırım alan Denizli’ye bir yatırım da rüzgar enerjisi alanında geldi. Babadağ ile Karacasu’yu bağlayan dağa rüzgar santralı kurulacak.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2014 Perşembe, 10:18

Enerji teşviklerinin artması ve temiz enerjiye yönelinmesiyle Denizli’de son yıllarda başta jeotermal olmak üzere doğal gaz çevrim santralleri ile güneş panelleri yatırımı hızlandı. Temiz enerji üretimi alanında önemli yatırımlar alan Denizli’ye bir yatırım da rüzgar enerjisi alanında geliyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ONAY
Denizli’nin Babadağ ile Aydın’ın Karacasu ilçesi arasında kalan dağlık alanda üretim kapasitesi 66 megavat olan elektrik üretim santrali kurulacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 2011’de üretim lisansını alan Korda Enerji’nin imar uygulamaları onayı da Büyükşehir Meclisi’nden geçti.

23 TÜRBİN KURACAKLAR
Babadağ Belediye Meclisi’nin kabul ederek Büyükşehir’e gönderdiği imar değişikliği onaylandı. Plana göre Korda Enerji bölgede toplam kapasitesi 66 megavat olan 33 rüzgar türbinli santral kurmak için izin aldı. Ancak ilk etapta bölgeye 23 adet rüzgar türbini yapılacak.

YAPIMINA BAŞLANACAK
Denizli’deki ilk rüzgar enerjisi santralı olacak bu tesisin yapımı için gerekli imar izinlerinin de onaylanmasından sonra çalışmalara başlanacak. Santral tam kapasiteye çıktığı zaman 66 megavat elektrik üretecek.

Yorumlar

denizli   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 12:01

doğal olan her zaman güzeldir. böyle çalışmalar artarak devam etmeli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı