REKLAMI GEÇ

25 yıl sonra aynı koltukta

25 yıl sonra aynı koltukta

Vali Ahmet Altıparmak, 25 yıl önce görev yaptığı Baklan kaymakamlığını ziyaret etti ve aynı koltuğa yeniden oturdu. Baklanlılarla hasret gideren Vali Altıparmak, Baklan ovasını tanıyamadığını belirterek, “Üzüm bağlarını ne yaptınız?” diye sordu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2016 Çarşamba, 19:57

Vali Altıparmak, 25 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığı Baklan’a duygu dolu ziyaret gerçekleştirdi. Önce Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Altıparmak’ı 26 yıldan beri kaymakamlıkta hizmetli olarak çalışan Mehmet Tomtas, ardından 25 yıl önce kendisinin işe aldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüsamettin Çoban karşıladı.

denizli-vali-ahmet-altiparmak-baklan-kaymakamliginda-1

BU FOTOĞRAF 25 YIL ÖNCESİNE GÖTÜRDÜ
Karşılamada Abdi Acar isimli Baklanlı, Vali Altıparmak’a fotoğraf verdi. Yaklaşık 1 yıl görev yaptığı Baklan’dan ataması gerçekleşip ayrılırken anısına verilen veda yemeğinde çekilen fotoğraf, Vali Altıparmak’ı geçmişe götürdü.

Baklan’da hatıralarının tazelendiğini belirten Vali Altıparmak, “Baklan’a 25 yıl aradan sonra vali olarak gelmiş olduk. Birçok hatıramız, geçmişte yer etmiş olaylar vardı, bunları tazelemiş olduk. Mekanlar binalar ve görev yaptığım kaymakamlık binası bizleri geçmişe götürdü. Özellikle bugün İlçe Polis Amirliği olarak kullanılan eski kaymakamlık binası ile ilgili çalışmamız olmuştu. Baklanlılarla hasret gidermiş olduk. Bu geliş gidişler devam edecek” dedi.

denizli-vali-ahmet-altiparmak-baklan-kaymakamliginda-2

ARABASININ KAPISINI EKSİ ŞOFÖRÜ AÇTI
Kaymakamlık ziyaretinin ardından mahalle kahvehanesine geçerek Baklanlılarla bir süre sohbet eden Vali Altıparmak’ın makam arabasının kapısını da eski şoförü açtı. Kaymakamlık yaptığı dönem makam şoförü İrfanTopdaş, 25 yıl öncesi olduğu gibi makam arabasının kapısını açarak Vali Altıparmak’ı uğurladı.

denizli-vali-ahmet-altiparmak-baklan-kaymakamliginda-3

ÜZÜM BAĞLARI NEREDE?
“Baklan ovası değişmiş, tanıyamadım” diyen Vali Altıparmak, “25 yıl önce buradan aşağı vadiye baktığınızda ova bağlıktı. O zaman bir hayalimiz vardı. Baklan ovasını sulamak. Bugün gerçekleşmiş ama ova değişmiş. Aynı ova mı? diye sorarsanız, benim için değil tabi ki. Üzüm bağları hafızamızda yer eden önemli husustu. Şimdi ayçiçeği tarları olmuş” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı