REKLAMI GEÇ

Baklan: 4 AK Parti+ 3 MHP+ 2 CHP

Baklan: 4 AK Parti+ 3 MHP+ 2 CHP

Baklan Belediye Başkanlığını yüzde 38,78 oyla alan Yusuf Gülsever’in belediye meclisinde işi zor. 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarına göre AK Parti’nin Belediye Meclisi’nden kontenjan +3 olmak üzere 4, MHP’nin 3, CHP’nin ise 2 üyesi bulunuyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2024 Pazartesi, 17:14

Denizli’de uzun yıllar Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapan Gülsever, AK Parti’den aday olduğu Baklan’da geçerli oyların 1 603’ünü alarak başkan seçildi.  30 Mart Yerel seçimlerini değerlendiren Gülsever, “ 30 Mart’da  Türk halkının demokratik haklarını kullanarak sandık başına giderek tercihlerini yapmıştır. Türk halkı, barış, huzur ve hizmetten yana tercih etmiştir. 30 Mart yerel seçimleri, Türkiye’deki öğrencilerle öğrencilerin, emekçilerle emekçilerin, memurlarla memurların kavgası gibi bir takım olumsuzlukları da geride bırakmıştır” dedi.

“KÜÇÜK SAVAŞI ALDIK, SIRA HİZMET SAVAŞINDA”

Seçimlerin adaylar için küçük savaş olduğunu ancak asıl savaşın, büyük savaşın şimdi başladığını belirten Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Bundan sonra bize düşen görev,  vatandaşların güvenini boşa çıkarmamak ve onların onuruna yakışan hizmeti vermektir. O nedenle küçük savaştan çıktık. Ancak önemli ve büyük savaş şimdi başlıyor. Mazbatalarımızı aldığımız günden itibaren, Baklan halkına ve ilçenin kalkınmasına yönelik projelerimizi hayata geçirmenin yollarını arayacağız” diye konuştu.

SANDALYE SAYILARI EŞİT
Baklan’da Belediye Meclisi’nde iktidar partisi ile muhalefet partisinin sahip olduğu sandalye sayıları eşit.   Seçim sonuçlarına göre geçerli oyların yüzde 37,13’ünü alan AK Parti,  belediye başkanı, kontenjan üyesi ile birlikte 5 üye ile Belediye Meclisi’nde temsil edilirken,  32,42 oyla MHP’nin 3, yüzde 24,36 oyla CHP’nin ise 2 üyesi bulunuyor.

Baklan Belediye Meclisi’nde  5 yıl görev yapacak olan meclis üyeleri şöyle:

 AK Parti’li üyeler:
Mesut İnan
Ali Yapsu
M. Emin Giray
Nihat  Ürkmez

 MHP’li üyeler:
İlhami Sansar
Ahmet Kıran
Ali Orhan

CHP’li üyeler:
İsmail Avcı
Taner Şaşar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı