REKLAMI GEÇ

Baklan’a tarım meslek lisesi

Baklan’a tarım meslek lisesi

Baklan Belediyesi, Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptıracak. Bölgenin tarım ve hayvancılık sektöründe yaşadığı yetişmiş eleman açığını gidermesi hedeflenen okulun protokolü, Vali Şükrü Kocatepe ile Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever tarafından imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2016 Çarşamba, 09:50

Baklan’da yapılması planlanan Tarım Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin protokolü imzalandı. Denizli Valiliği’ndeki imza törenine Vali Şükrü Kocatepe, Baklan Kaymakamı Fethi Savran, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kayayurt ile Baklan Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

denizli-baklan-tarim-meslek-lisesi-2

“BAKLAN GÜZEL BİR COĞRAFYAYA SAHİP”
Vali Şükrü Kocatepe, yaptığı konuşmada, Baklan Belediyesi’nin kısıtlı imkanlarına rağmen eğitime destek verdiğini söyledi. Kocatepe, “Baklan ilçemiz konumu itibariyle çok güzel coğrafyaya sahip. Başkanımız da bu güzel coğrafyayı geliştirip, büyüterek daha fazla yaşanabilir bir ilçe haline getirebilmek için gayret sarf ediyor. Daha önce de bir huzurevi temeli atmıştık. İnşallah donatılarının daha da artması ve gelişmesiyle birlikte Baklan’ımız o çevrenin mesire yeri olarak, tarım ve hayvancılık sektöründe yaptıkları atılıma ilaveten yayla evlerinin bulunduğu bir ilçemiz olarak gözde bir şehir haline gelir” dedi.

“DENİZLİ’NİN POTANSİYELİ BÜYÜK”
Tarım ve hayvancılık sektöründe önemli mesafe alan Denizli’de tarım alanında kalifiye eleman yetiştirecek Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içen protokolle ilk adımı attıklarını belirten Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise, “Denizli 376 bin 738 hektar tarım arazisi ile büyük bir potansiyele sahip. Hayvancılık, bitkisel üretim, meyvecilik, endüstriyel tarımda ve gıda sektöründe fevkalade önemli bir noktaya geldi” diye konuştu.

denizli-baklan-tarim-meslek-lisesi-3

TEMELİ 20 MAYIS’TA ATILACAK
Konuşmaların ardından protokolünü Kocatepe ile Gülsever’in imzaladığı Baklan Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli, 20 Mayıs’ta atılacak. 2016-2017 eğitim- öğretim yılında tamamlanması planlanan 16 derslikli lise, 2 milyon liraya mal olacak.

denizli-baklan-tarim-meslek-lisesi-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı