REKLAMI GEÇ

BAKLAN’DA DERELER ISLAH EDİLİYOR

BAKLAN’DA DERELER ISLAH EDİLİYOR

Baklan Belediyesi ilçede bulunan Tilki Deresi’nin ilçe girişinden çıkışına kadar 2,5 kilometrelik mesafesini 2015 yılı içerisinde ıslah ederek halkın hizmetine sunacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2015 Salı, 11:10

Baklan’da aşırı yağışlarda taşarak çevreye zarar veren dereler ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüşüyor. Taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturarak çevreye zarar veren ve atıl durumda kalanTilki Deresi, Dağal Deresi, Mançe Deresi ıslah edilecek.

Devlet Su İşleri’nden yetkililerle dere ıslah projesi için saha tespit incelemelerinde bulunan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ıslah çalışmasıyla derelerde taşkın tehdidinin son bulacağını kaydetti. İlçe merkezini ikiye bölercesine tam ortasından geçen yıllardır kötü görünüme neden olan Tilki Deresi’nin çehresinin değişeceğini belirten Başkan Gülsever, “Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüyle yapılan incelemeler sonucu girişimlerimiz sonuç vererek Tilki Deresi’nin ilçe girişinden çıkışına kadar 2,5 kilometrelik mesafesi DSİ 2015 yatırım programına alınmıştır.Projemizin ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek” dedi.

“11 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ GÖLET YAPILACAK”
Başkan Gülsever, derenin ıslahıyla birlikte Beşparmak Dağı’nın eteğinde bulunan Tilki Deresi üzerine 4, Mançe Deresi’ne 2, Dağal Deresi’ne de 5 olmak üzere toplam 11 sulama ve diğer kullanım amaçlı küçük ölçekli göletler yapılacağını ve yıl içinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını söyledi. Projenin ilçe için çok önemli olduğuna dikkati çeken Gülsever, “Projemize destek veren başta Ekonomi Bakanı’mız Sayın Nihat Zeybekci’ye, Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Osman Zolan’a teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı