REKLAMI GEÇ

Baklan’da gündem imar affı

Baklan’da gündem imar affı

Baklan Belediyesi, imar barışı düzenlemesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2018 Perşembe, 17:38

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı düzenlemesi hakkında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral, Baklan Mal Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, kanundan faydalanmak isteyen kişilerin E-Devlet sistemi üzerinden, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden veya ilçelerde Tapu Müdürlüklerine giderek müracaat edebileceklerini, başvuruların E-Devlet üzerinden takip edilebileceğini belirtti.

31 Ekim 2018 tarihine kadar İmar Barışı başvurularının yapılabileceğini vurgulayan Başkan Gülsever, “Aralık 2018 tarihine kadar da bedeli yatırılarak yapı kayıt belgesi alınacaktır. Yapı kayıt belgesinin bedeli ise konutlar için yapının bina inşaat bedeli ile yapının emlak bedelinin yüzde üçü, ticari alanlarda ise yüzde beşi olarak düzenlenmiştir. Tapuda cins değişikliği veya kat mülkiyetine geçilmesi için ise aynı bedel yatırılarak kat mülkiyeti ve tapudaki cins değişikliği yapılmış olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı