REKLAMI GEÇ

BAKLAN’DA ŞENLİĞE DAVET

BAKLAN’DA ŞENLİĞE DAVET

Baklan Belediyesi 1. Hüsamettin Gaziyi Anma ve Bahar Şenlikleri 20 Mayıs Çarşamba günü, Mehteran eşliğinde yürüyüş ve Hüsamettin Dede Türbesi’nde verilen yemek ile başlayacak. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, 5 gün devam edecek Bahar Şenlikleri’ne tüm Denizlileri davet etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2015 Salı, 15:50

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Kaymakam İlker Eker ve meclis üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Baklan’da ilk kez düzenlenecek olan Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’ne tüm Denizlilileri davet eden Başkan Gülsever, şenliklerin 20 Mayıs Çarşamba günü başlayacağını ve 5 gün devam edeceğini açıkladı.

denizli-baklan-belediyesi-bahar-senlikleri-ic
BAKLAN’IN GÜZELLİKLERİ GÖRÜLMEYE DEĞER
Türkiye’nin dört bir tarafının ayrı, kendine has doğa, kültürel tarihi güzellikleri olduğunu belirten Kaymakam İlker Eker, “Baklan’ımızın kendine özgü ve yıllardan beri süregelen gelenekleri, doğa özellikle ayrı bir güzelliğe sahip. Bu güzellikleri herkesin görmesi gerekir” diyerek Baklan Bahar Şenlikleri’ne davet etti.

İLK KEZ ANILACAK
Türbesi Baklan’da bulunan Selçuklu Komutanı Alperen Hüsamettin Gazi’yi anma etkinliğinin ilk kez düzenleneceğini belirten Başkan Yusuf Gülsever, “Hüsamettin Gazi’yi ilk kez anacağız. Ancak bu geleneksel hale gelecek. Her yıl Mayıs ayında Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri düzenleyeceğiz” dedi. Başkan Gülsever, Çal, Çivril, Bekilli, hatta sınır komşusu Afyonlular ile özellikle Denizli halkını ilçelerinde ağırlamak istediklerini ifade etti.

ŞENLİK 5 GÜN DEVAM EDECEK
Baklan Bahar Şenlikleri 20 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00’da başlayacak. Mehteran eşliğinde Hüsamettin Dede Türbesi’ne gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşü, Hüsamettin Dede Türbesi’nde sona erecek. Burada verilen yemek eşliğinde dua edilmesinin ardından akşam Ozan Nihat, Baklanlılara konser verecek. Baklan Anaokulu gösterileri, Lise öğrencilerinin kep giymesi, kuzu, buzağı ve yavru köpek yarışmaları ile devam edecek olan Bahar Şenliği, 24 Mayıs’ta Trap atışları, bisiklet yarışı, ok gösterisi ve Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni ile sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı