REKLAMI GEÇ

Baklan’da toplulaştırmada sona gelindi

Baklan’da toplulaştırmada sona gelindi

Baklan’da yürütülen arazi toplulaştırma çalışmasında 3. askı süreci 18 Ekim Perşembe sona eriyor. Projenin askıdan indirilmesi sonrası çiftçilerin talepleri değerlendirilecek, Kadastro Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2018 Perşembe, 10:17

Çiftçilerle yapılan mülakatlar, toplantılar ve görüşmelerle yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları çerçevesinde 3071 parsel arazi sayısı 1920’ye düşecek. Ayrıca toplulaştırma alanında önem arz eden toplamda 134 kilometrelik yol stabilize malzeme ile kaplanarak çiftçilerin hizmetine sunuldu.

Toplulaştırma çalışmalarına yönelik bilgi veren Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Baklan Merkez ilçe ve mahallelerde 22 bin dekar tarım arazisinin toplulaştırma, tarla içi geliştirme ve yol yapım ihalesi 2014 yılında yapıldı ve yüklenici firma ile 08.12.2014 tarihinde yapım sözleşmesi imzalanarak işe başlandı. Baklan İlçe Merkezi’nde 1076 çiftçi ailesine ait 2003 adet parsel üzerinde yapılan toplulaştırma çalışmaları sonucu parsel sayısı 1005’e düştü, proje sahasındaki çiftçi arazisinde yüzde 50 bütünlük sağlandı. Baklan’da 3. askı ilanı yapıldı ve 18 Ekim’de askılar inecek, son düzenlemeler tamamlanarak Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlüklerine intikal ettirilecek. Çalışmalar sonucu çiftçilerimiz yeni tapularına kavuşmuş olacaklardır. Yapılan çalışmayla her parsel kadastral yola ve su alım yapılarına direkt olarak bağlanacaktır” dedi.

Kavaklar, Gelinören ve Süller mahallerinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmeler de yapan Başkan Gülsever, “Bu mahallelerdeki 584 çiftçi ailesine ait tarım arazisinde toplulaştırma yapılan 1068 parsel üzerindeki çalışmalarda önemli bir ilerleme kaydedildi. Amacımız çiftçimizin birim alanından daha fazla gelir elde etmesi, iş gücüne düşürmesi ve ekonomiye olumlu katkı sağlamasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı