REKLAMI GEÇ

Boğaziçi’nde su sorunu vatandaşı bezdirdi

Boğaziçi’nde su sorunu vatandaşı bezdirdi

Baklan’ın Boğaziçi Mahallesi’nde içme suyu sorunu vatandaşları canından bezdirdi. Önce santrifüj arızalandı. Bakım onarım çalışmasının ardından su verilmeye başlandı. Ancak bu kez musluklardan çamur akınca, yeni bir çalışma için santrifüj bir kez daha durduruldu. İki aydır bu sorunu yaşayan mahalle sakinleri, ihtiyaçlarını karşılamak için mahalledeki su kuyusuna koştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2016 Pazar, 17:06

Boğaziçi Mahallesi’ne su sağlayan kaynaktaki santrifüj, yaklaşık iki ay önce arızalandı. Haber verilmesi üzerine DESKİ görevlileri, arızayı gidermek için çalışma başlattı. Bu dönemde Boğaziçi sakinleri, içme suyu ihtiyacını mahalledeki kuyudan karşıladı.

İki hafta önce arızanın giderildi söylendi ve depoya yeniden su verilmeye başlandı. Ancak, bu kez de musluklardan temiz su yerine çamur akmaya başladı. Bunun üzerine DESKİ ekibi, sorunun giderilmesi için yeniden çalışma başlatırken, vatandaşlara yine kuyudan su çekmek düştü. Kimi ellerinde bidonla, kimileri de traktöre yükledikleri kaplarla su kuyusunun başına geldi.

Boğaziçi Muhtarı Mehmet Ali Ayçelik, su kaynakları bol olmasına rağmen su sorunu yaşadıklarını belirterek, “ Bizde sudan bol bir şey yok. Çok su kaynaklarımız var. Ancak su borularının değişmesi gerekiyor ya da su kaynaklarına boru eklenmesi lazım. Boğaziçi belediye iken su depomuzun santrifüjünü 4 saatte bir çalıştırıyorduk, sıkıntımız olmuyordu. Şimdi ise, bize söylendiğine göre santrifüj çok uzun süre çalıştığı için sıkıntı oluşmuş” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı