REKLAMI GEÇ

Baklan Belediyesi soruna öyle bir çare üretti ki

Baklan Belediyesi soruna öyle bir çare üretti ki

Baklan Belediyesi, iki önce huzurevi yapmak için kolları sıvadı. Huzurevini yaptıracak olan hayırseverin işleri ters gidince inşaata başlanılamadı. Projeye kaynak bulamayan Baklan’ın Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, temizlik ile park ve bahçelerde çalışan işçileri inşaatta görevlendirdi. Gülsever, “İhaleye çıksak huzurevi 4 milyon liradan aşağı yapılmazdı. Malzemeleri kendimiz alıyoruz, işçilerimiz çalışıyor. Huzurevi yapıldığında tahminen 1.5 milyon TL civarında maliyetimiz olacak” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 12 Mart 2017 Pazar, 09:46

Baklan’da Halil Aydoğdu ile Mehmet Çoban huzurevi yapılması için arsalarını 2015 yılında belediyeye devretti. Başkan Yusuf Gülsever, huzurevi inşaatını yapması için bir hayırsever buldu. İnşaatın temeli atıldı, ancak hayırseverin işleri ters gitmeye başladı ve huzurevini yapamayacağını söyledi.

İnşaat için belediye bütçesinden para aktarma şansının olmaması ve kaynak yaratılamamasına rağmen pes etmeyen Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ilginç bir yola başvurdu. Belediyede görevli inşaat ustasının yanına temizlik işleri, park ve bahçelerde görevli, şoförlük yapan işçileri verip inşaatta çalıştırmasını istedi. İşçiler, haftanın belirli günlerinde asıl işlerini, belirli günlerde de huzurevi inşaatında çalışıyor. İnşaatta hızla ilerliyor.

“150 YAŞLI KALACAK”
Huzurevi’nin bu yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “2 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Huzurevi’nde 150 yaşlımız kalacak. Belediyenin parası olsa, huzurevi yapımı için ihale açsak 4 milyon TL’ye mal olacaktı. Malzemeleri biz alıyoruz, kendi işçimiz çalışıyor.Huzurevi bittiğinde tahminime göre 1 milyon 500 TL civarında arasında para harcamış olacağız. Dolayısıyla huzurevini ucuza yapıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredeceğiz. Bu arada, huzurevi yapımı için bağışta bulunan olursa çok mutlu oluruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı