REKLAMI GEÇ

Baklan’da bulunan Hüsameddin Gazi Türbesi’nde düzenleme çalışmaları başlıyor

Baklan’da bulunan Hüsameddin Gazi Türbesi’nde düzenleme çalışmaları başlıyor

Resmi kayıt olmamasına rağmen, Baklan’ın kurucusu olan Hüsameddin Gazi’nin türbesinde düzenleme yapılacak. Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Ecdadımıza vefalıyız. Sanat değeri yüksek türbeye daha çok ziyaretçi çekeceğiz” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 15 Mart 2017 Çarşamba, 09:27

1199 yılında Bizans Ordusu ile savaşmak için Selçuklu Sultanı tarafından Çal bölgesinde komutan olarak görevlendirilen Hüsameddin Gazi, bölgenin Türk egemenliğine geçmesinde başrol oynadı. Savaştan sonra da Beşparmak Dağı’nın eteğine yerleşip, Baklan’ı kurdu.

Hüsamettin Gazi 1252 yılında da öldü. Ölümünden sonra Baklan’da türbesi yapıldı. Selçuklu mimari tarzında, mermer kaplama, 4 pencereli sanat eseri ortaya çıktı. Kapı pervazlarının üzerinde Arapça, Farsça ve Osmanlıca yazılar bulunan türbe, yüzyıllardır ziyaretçi akınına uğruyor.

Baklan Belediyesi, türbede düzenleme yapmak için çalışmalara başladı. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan çalışmalar için izin alındı. Türbenin yakının da bulunan bazı parseller sahiplerinden satın alınmaya başlandı.

Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, türbenin çevresini yeniden düzenleyeceklerini belirterek, “Yakınında park ve sosyal tesisler olacak. Hüsameddin Gazi, Baklan’ın ve yöredeki insanların dedesidir. Ecdadımıza vefalıyız. Sanat değeri yüksek türbeye daha çok ziyaretçi çekeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 15 Mart 2017, 09:38

aynı hareketi çal belediyesinden de mahmutgazi türbesi için de bekleriz ayçan başkan da kırmaz her halde

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı