REKLAMI GEÇ

Baklan’da iki tarihi cami için kurtarma operasyonu başlatıldı

Baklan’da iki tarihi cami için kurtarma operasyonu başlatıldı

Baklan ilçe merkezi ile Boğaziçi Mahallesi’nde bulunan iki tarihi cami, yıkılmak üzere iken kurtarıldı. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Ecdadımızın emanetlerini kurtaracak olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 14 Mart 2017 Salı, 09:34

Baklan ilçe merkezindeki 800 yıllık tarihi Tekke Camisi ile Boğaziçi Mahallesi’ndeki 300 yaşındaki tarihi camiler, yıkılmak üzere iken kurtarma operasyonu başladı. Boğaziçi Camisi’nde restorasyon çalışmaları başladı. Tekke Camisi’nde ise, önümüzdeki günlerde restorasyon başlıyor.

Hutbesinde Selçuklu döneminde Türklerin sembolü olan kartal başının bulunduğu Tekke Camisi hala ibadete açık. Duvarlarında çeşitli figürlerin yer aldığı, tavanı özel işlemeli Boğaziçi Camisi ise 30 yıl önce tamamen kapatılmış ve kaderine terk edilmiş.

“ÖNCE KORUMA KARARI, SONRA RESTORASYON”
Başkan Yusuf Gülsever, tarihi camilerin hikayesini şöyle anlattı;
“2014 yılında göreve geldiğimde tarihi camilerin durumuna çok üzüldüm. Maalesef Boğaziçi Camisi’nin Vakıflar Müdürlüğü’nde kaydı bile yoktu. 2014 yılında önce Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurdum ve iki camiyi de tarihi eser olarak tescillettim. Şimdi de Boğaziçi Camisi’nde restorasyon çalışmalarını başlattık. Restorasyonu İstanbul merkezli bir firma yapıyor. Kısa süre sonra Tekke Camisi’nde de çalışmalar başlayacak. Ecdadımızın emanetlerini kurtaracak olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı